Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly: Hello landslagsuppehållet my old friend

Manchester United stod för en cupvecka som kan sammanfattas som himmel och pannkaka ungefär. Vinsten mot Milan i Europa League följdes under gårdagskvällen upp av en bedrövlig insats mot Leicester i FA-cupen och därmed grusades den sista chansen på en inhemsk titel den här säsongen.

Här har ni veckan som gick och en titt på veckan som kommer.

Herrmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Europa League: Milan – Manchester United 0-1

United åkte ner till Milano med mål att säkra avancemang i Europa League, vilket man också gjorde efter att ha spelat upp sig i andra halvlek. Ole Gunnar Solskjaer hade fått tillbaka ett gäng från sjukstugan som fanns med i matchtruppen. En av dessa var Paul Pogba, som skulle komma att göra matchens enda mål i inledningen av andra.

FA-cupen: Leicester – Manchester United 3-1

Ett roterat United klev ut på King Power Stadium och stod för en svag insats. Hemmalaget tog ledningen varpå United svarade genom Mason Greenwood i slutet på första halvlek. Istället för att steppa upp i andra visade Leicester att man ville mer och drog till slut iväg till 3-1. I och med det har United endast en rimlig chans på en titel den här säsongen, vilket är i Europa League.

Dammatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Women’s Super League: Arsenal – Manchester United 2-0

Manchester Uniteds damlag har inte längre Champions League-platsen i egna händer. Detta efter en 2-0-förlust mot Arsenal i fredags kväll. En okoncentrerad matchinledning följt av flera missade chanser före paus kombinerat med en bedrövlig insats i andra halvlek bäddade för det.

Matchrapport.

Ungdomsmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

U23: Tottenham Hotspur – Manchester United 3-0

Det var en bedrövlig dag på jobbet för Manchester Uniteds U23 som på fredagen förlorade med 3-0 mot Tottenham Hotspur i Premier League 2. Matchen var lågkvalitativ och stundtals mycket stökig. Domaren delade ut två utvisningar och sju varningar, vilket var i underkant.

Matchrapport.

U18: Everton – Manchester United 0-2

Manchester United har besegrat Everton i juniorserien. Det femteplacerade Liverpool-laget hade hemmaplan, och tillräckligt med chanser för att nå minst ett oavgjort, men United gjorde matchens båda mål, genom Omari Forson och Will Fish. Resultatet innebär att United fortsatt toppar tabellen.

Matchrapport.

Nyheter och annat

Manchester United presenterar ny tröjsponspor

Officiellt: Teden Mengi har signerat nytt långtidskontrakt

Officiell: Nytt långtidskontrakt till Anthony Elanga

Officiellt: Nytt långtidskontrakt till Hannibal

Två aprilmatcher spikade

Muss-podden: #260 ”Förlänger OGS?” (efter West Ham)

Muss-podden special: #75 Adam med Marcus Eriksson

Grattis Jesper Olsen, 60 år!

Veckan som kommer

Måndag

  • Muss.se: Nyhetssvep, dagen efter, ungdomskollen

Tisdag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslagskollen

Onsdag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslagssvep, krönika

Torsdag

  • Muss.se: Nyhetssvep, power rankings, landslagssvep

Fredag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslagssvep

Lördag

  • DAM 12.30: MANCHESTER UNITED – WEST HAM
  • Muss.se: Nyhetssvep, dagens lag, resultatpost dam, spelarstatistik

Söndag

  • Muss.se: Nyhetssvep, landslagssvep

Artiklar på Muss.se kan tillkomma, försvinna och flyttas som tillämpligt.