Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United jagar ”nya Haaland”; Freds svar på de rasistiska glåporden

I dagens nyhetssvep rapporterar vi om Uniteds potentiella jakt på ”den nya Haaland”. Fred har i sin tur kommit med ett utlåtande efter de rasistiska glåporden som han har fått utstå efter Leicester-matchen.

Vi avslutar sedan med två nyheter med smärre United-koppling.

United jagar ”nya Haaland”?

RB Salzburg plockade upp Erling Haaland från Molde sommaren 2018. Vad som sedan skedde har nog de flesta koll på vid det här laget. Norrmannens ersättare blev sedermera en spelare som redan fanns i klubben vid namn Patson Daka. Den nu 22-årige zambiska landslagsmannen har fyllt de skorna på ett ypperligt sätt. På 114 seniormatcher har det blivit 61 mål och 23 assister – och om man endast tittar på den här säsongen har Daka stått för 20 mål och 5 assister på 18 ligamatcher.

Var United kommer in i bilden? Jo, precis här. Enligt den österrikiska lokaltidningen Salzburger Nachrichten (översatt av Sport Witness) ska både Ole Gunnar Solskjaers gäng och stadsrivalen Manchester City vara ute efter Dakas signatur. Det skulle i så fall krävas en transfersumma på mer än de 18 miljoner pund som Dortmund köpte loss Haaland för. Både Arsenal och Liverpool sägs ligga och lura i vassen.

Freds utlåtande: ”Vi är större och bättre än så”

Vi rapporterade under gårdagen om de förkastliga tillbud som Fred har fått utstå på sociala medier sedan Uniteds möte med Leicester i söndags. Nu har brassen kommit med ett utlåtande – vilket vi givetvis står bakom till 110 procent.

Frank Worthington död

Frank Worthington, som är känd som en karaktär inom fotbollen och bland annat har representerat klubbar som Huddersfield och Leicester, är död. Worthington, som blev 72 år gammal, har dessutom spelat tre träningsmatcher för United i Australien 1984 samt en testimonial 1985. År 1980 spelade han dessutom tolv matcher för Mjällby.

Bernard får ny tränare

Vi avslutar med en nyhet i minsta laget. Uniteds unga försvarare Di’Shon Bernard är för närvarande utlånad till Salford City i League Two. Där får han nu en ny tränare då Richie Wellens (som mellan år 1997–2000 tillhörde United utan att göra någon match för klubben) fått sparken. Nästa man till rakning blir Gary Bowyer.