Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Bänken för många men 90 för James

Så var landslagsuppehållet här igen. Om man tyckte detta ståhej var vansinne innan coronavirusets framfart är det inte mindre av en cirkus nu. Nåväl, under onsdagskvällen fanns ett gäng United-spelare med sina respektive landslag. Här går vi som vanligt igenom hur det gick för samtliga inblandade. 

Innan vi går in på spelare för spelare ska det emellertid nämnas att endast en av sju möjliga spelare fanns med från start för sina länder. Spelaren i fråga? Daniel James för sitt Wales.

Inga minuter för van de Beek

Donny van de Beek genomgår som bekant ingen höjdarsäsong i Manchester United och på sistone har 23-åringen dessutom dragits med skador. Mittfältaren brukar emellertid vara ett stående inslag i Frank de Boers uttagningar och var så den här gången också.

Men någon speltid blev det inte under kvällen. van de Beek var fast på bänken hela matchen när han fick se sitt Nederländerna förlora borta mot Turkiet med 4-2. Därmed sämsta tänkbara start på VM-kvalet för ”Oranje”.

90 och förlust för James

Daniel James var den enda som startade bland United-spelarna under kvällen och gjorde så för sitt Wales. I mötet med Belgien ställde förbundskapten Ryan Giggs upp en fronttrio, i vilken James ingick tillsammans med Gareth Bale och Harry Wilson. Lyckan uteblev dock för United-yttern. Det var istället de två andra kollegerna som snickrade ihop Wales mål efter bara elva minuter.

Belgarna skulle trots det visa sig bli för svåra. Bland annat såg Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku till att vända och plocka hem alla tre poängen.

James spelade hela matchen och på läktaren kan vi också konstatera att den numera utlånade United-produkten Dylan Levitt satt.

Missräkning för Frankrike – Pogba och Martial inbytta

Frankrike inledde VM-kvalspelet på Stade de France mot Ukraina utan några United-representanter på planen. Både Paul Pogba och Anthony Martial tog plats på bänken men blev i andra halvlek inbytta. Den förstnämnde med knappa halvtimmen kvar och den sistnämnde med knappa kvarten kvar.

Deras bidrag hjälpte emellertid inte fransmännen till seger. 1-1 blev slutresultatet och hemmalaget gjorde bägge målen; Antoine Griezmann i rätt bur och Presnel Kimpembe i fel.

Fernandes fick en halvlek

I United är Bruno Fernandes förmodligen det första namnet Ole Gunnar Solskjaer plitar ner i sina startelvor, och det av förklarliga skäl. När stjärnan nu åkte iväg på landslagsuppdrag med sitt Portugal är jag nog inte ensam om att hoppas på att Fernando Santos inte går i samma tankebanor.

Och det det började bra ikväll. 26-åringen inledde nämligen på bänken när man tog emot Azerbajdzjan på hemmaplan. Fernandes bytte sedan in i paus istället för Joao Moutinho. Ställningen var då 1-0 till Portugal, vilket också blev slutresultatet.

Enligt uppgifter ska Fernandes stått för ett piggt inhopp och bland annat varit nära att bli målskytt efter samarbete med Cristiano Ronaldo. Ett gult kort ska även bokföras.

Bänk för Kovár när Tjeckien premiärkryssade

Matej Kovár inledde, som nästan alla andra nämnda, på bänken för sitt tjeckiska U21-landslag när man premiärspelade mot Italien i årets U21-EM. Uniteds 20-årige reservlagsmålvakt fick inte heller helt oväntat något inhopp, utan fick se sin kollega Martin Jedlicka vakta buren.

Lagen delade på poängen i en match som slutade 1-1.

I gruppens andra match besegrade Spanien Slovenien med 3-0.