Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Officiellt: Nicky Butt lämnar Manchester United

Manchester United har under eftermiddagen meddelat att Nicky Butt lämnar klubben efter nio år. Detta efter att ha haft roller som både akademitränare och utvecklingsansvarig i seniorlaget.

Lite som en överraskning kom beskedet under onsdagseftermiddagen att trotjänaren Nicky Butt lämnar Manchester United efter att ha varit klubben trogen i nio år, där 46-åringen haft en rad olika roller, vilka innefattat såväl ungdomstränare som utvecklingsansvarig för A-laget.

Icke att förglömma har även Butt en historia som United-spelare. Med sina 387 framträdanden för klubben och en av karaktärerna från ”class of 92′” är den gamle hårdföre mittfältaren en ikon på Old Trafford.

Under sommaren 2019 stod det klart att Butt skulle lämna rollen som akademichef, för att ta steget till Head of first team development, en titel som kan översättas ungefär till ”ansvarig för A-lagsverksamheten”. Vad den rollen rent konkret inneburit har inte riktigt framgått men enligt vad United kommunicerade där och då, hette det att Butt skulle fungera som en länk mellan akademin och A-laget och någon som skulle hjälpa yngre spelare att ta klivet upp till seniornivå.

United-ikonen har själv gjort resan genom klubbens akademi upp till A-laget och har därmed varit medveten om vad som krävts för att lyckas. Men nu är alltså tiden i United över och Butt förklarar beslutet med att det är dags för nya utmaningar.

”Att själv ha gått genom akademin för att spela närmare 400 matcher för Manchester United och sedan komma tillbaka och jobba med nya generationer av spelare och talanger har varit ett stort privilegium.

Jag vet redan från mina dagar som spelare hur svårt det är att lämna Manchester United men det känns som rätt tillfälle för en ny professionell utmaning. Jag ser fram emot att upptäcka nya möjligheter, som bygger på de erfarenheter jag haft här de senaste nio åren.”

United kommenterar beskedet.

”Han [Butt] lämnar klubben med varma lyckönskningar från alla i Manchester United och ett tack för de viktiga bidrag till uppfostrandet av egna talanger och produkter som tagit steget till A-laget.”

Liksom Manchester United önskar Nicky Butt lycka till i framtiden gör vi detsamma.