Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – West Ham United

Manchester Uniteds damer skall spela fotboll. 12.30 är det avspark mot bottenlaget West Ham, i en match som bara måste vinnas för Casey Stoney och hennes gäng.

Manchester Uniteds lag

I Uniteds elva noterar vi att naturliga yttrar egentligen saknas. De två starkaste korten där, Leah Galton och Tobin Heath, är båda skadade. Baserat på spelarna vi ser kan vi naturligtvis få se det vanliga 4-2-3-1-systemet, men det ser för mig också ut som att en diamant enligt följande kan vara aktuellt.

Earps
Thorisdottir – Turner – Turner – Batlle
Zelem
Groenen – Staniforth
Toone
James – Press

Hur det blir, det vet vi 12.30.

Motståndarnas lag

Det mest noterbara med motståndarnas lag är att målvakten Emily Ramsey, som är utlånad från United till West Ham, alltså får sitta på West Hams bänk. I Premier League är det så att en utlånad spelare inte får vara med i truppen mot sin moderklubb, men detta verkar alltså inte gälla på damsidan.

Förutsättningarna

Efter tre förluster på de fyra senaste matcherna har Manchester United nu tappat initiativet i tabellen. Faktum är att man till och med nu ligger först på tredje plats, vilket i praktiken dessutom är fjärde plats då Arsenal ligger tre poäng efter och har 19 måls bättre målskillnad. Champions League-spel för United nästa säsong ser därför osannolikt ut.

Det bör dock inte stoppa United idag, då West Ham United för närvarande ligger sist i tabellen med nio poäng, och United därför bara ska ta hem de tre poängen.

Noterbart är att matchen spelas på Old Trafford, vilket är första gången damerna gör.

Tidigare möten

Bortamötet den här säsongen spelades i oktober, och slutade 4-2 till United efter två mål av Alessia Russo samt varsitt mål från våra amerikanskor, Tobin Heath och Christen Press.

Teve

Trots att Viasat stoltserar med att de har rättigheterna till den engelska damfotbollen väljer de att vid 12.30 idag visa en repris av herrarnas FA-cupförlust mot Leicester istället för damernas livematch mot West Ham. Matchen kan därför inte ses i Sverige alls.

Befinner du dig i England, ja då kan du se matchen på FA Player.