Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Debut för Amad

Diallo

Fredagen var en lugn dag för Unitedspelarna när det kom till landslagsspel. Då EM-kvalet hade en dags paus var det bara matchen mellan Niger och Elfenbenskusten som hade Unitedspelare i sig. Men där, där fick vi se en landslagsdebut.

Matchen gick planenligt, med en klar seger (3-0) till bortalaget Elfenbenskusten, och från start i elvan hittade vi Eric Bailly som fick 66 minuter i benen. När han klev av hade matchens samtliga tre mål fallit, och att han inte fick 90 minuter får vi ändå se som positivt, även om han inte spelat överdrivet mycket i United den senaste tiden. Hans skadehistorik gör en ju ändå alltid lite skrajsen.

Med fyra minuter kvar av matchen fick så Amad komma in på planen, och därmed begå landslagsdebut. Matchen var som sagt redan avgjord, men att ha fått känna på landslagsspel är så klart en bra erfarenhet för supertalangen. På tisdag möter Elfenbenskusten Etiopien, vi får se om han kan få ytterligare en landskamp under bältet då.

Morgondagen

Imorgon ä det fyra matcher som är intressant ur Unitedperspektiv.

  • 18.00: Nederländerna – Lettland (VM-kval) [Van de Beek]
  • 18.00: Slovenien U21 – Tjeckien U21 (U21-EM, spelas i Slovenien) [Kovár]
  • 20.45: Serbien – Portugal (VM-kval) [Fernandes]
  • 21.00: Wales – Mexiko (träningsmatch) [James, Levitt]