Rashford hem igen; Haaland och United; André Silva på lista

I lördagens nyhetssvep meddelar vi att Marcus Rashford återvänt till Manchester och vi ser var Erling Haaland skulle kunna passa in i United samt hur troligt det är att han ansluter. Utöver det har vi ett rykte om ytterligare en anfallare, samt att FA Youth Cups kommande omgångar har lottats.

Rashford hem igen

Igår fick vi den rimliga nyheten att Marcus Rashford lämnar Englands landslagssamling och återvänder hem till Manchester.

Anledningen är så klart att hans skada fortfarande inte är läkt, och man ser inte att han skall hinna bli frisk till någon av de två kommande matcherna heller. Istället får han fokusera på att bli frisk till hemmamatchen mot Brighton nästa söndag.

Haaland och United

Norska VG försöker placera Erling Haaland i europeiska storklubbar i sommar, och har därför använt sig av internationella journalister för att försöka ge en heltäckande bild av vilka som kan tänkas gå för honom, deras chanser att landa honom och hur han skulle passa in.

För United har man använt sig av Paul Hirst från The Times, som föga förvånande säger att Haaland skulle passa perfekt som spjutspets i Ole Gunnar Solskjaers 4-2-3-1-formation.

På frågan om hur troligt det är på en skala mellan 1-10 att Haaland kommer svarar Hirst 5, med motiveringen att ”Pandemin har präglat Uniteds ekonomi. De är inte lika bra positionerade som City till att bjuda på Haaland. Det som ger United en fördel är att Solskjær har jobbet med Haaland förr, men det är tryggt att säga att City är en mycket mer lockande destination för en ung spelare för ögonblicket, givet deras framgångar på planen”.

En inte helt orimlig analys får väl sägas. Det mer orimliga är vilken elva VG ser som Uniteds bästa med Haaland i, en elva utan Paul Pogba och med Daniel James som ordinarie högerytter exempelvis. Läs artikeln här.

Eller André Silva?

Från Sportwitness, som citerar tyska Bild, hämtar vi nyheten att Manchester United också skall vara intresserade av Eintracht Frankfurts André Silva. Vi skall inte överdriva, inga formella kontakter är ens i närheten av tagna och Sportwitness skriver att det mest troliga är att han finns på en lista med potentiella mål, snarare än att han i nuläget är ett av förstavalen.

Portugisen, som i skrivande delar andraplatsen i Bundesligas skytteliga med just Erling Haaland, misslyckades i det Milan han skrev på för 2017, men som utlånad till Frankfurt gjorde han tolv ligamål på 25 matcher förra säsongen, och efter att tyskarna köpte honom i höstas har han i ligan gjort hela 21 mål på 25 matcher den här säsongen.

Utöver United skall fler klubbar ha koll på Silva, de som nämns i artikeln är Barcelona och Atletico Madrid.

FA Youth Cup lottad

Manchester Uniteds U18-lag har Liverpool att möta i FA Youth Cups fjärde omgång nästa helg. Nu är det också lottat vilka man får veta om man vinner den matchen, då Leicester City kommer stå för motståndet i den femte omgången.

Om United skulle vinna även den så väntar antingen West Ham eller Arsenal i omgång sex.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS