Konate avskriven; Lindelöf reser hem; Shaw månadens spelare

Till helgen är Manchester United tillbaka i seriespel när Brighton väntar på hemmaplan. Tills dess får vi tugga i oss vad som finns i nyhetsväg. Idag noterar vi att Ibrahima Konate knappast blir Unitedspelare, att Anthony Martial har ont i knät och att Juan Mata har sorg. 

Ingen Konate i sommar

Vi har varit inne på det tidigare. Manchester Uniteds prioriteringar under kommande transferfönster. På listan torde en mittback och en ytter, åtminstone, finnas med. Tror vi David Ornstein på The Athletic kan vi nu avskriva en av kandidaterna på mittbackspositionen. Liverpool, som har det än tunnare i de bakre leden, sägs vara nära att säkra Leipzigs Ibrahima Konate. Den 21-årige fransmannen ska kosta kring 40 miljoner pund och ”framsteg ska ha gjorts”.

Martial osäker, Lindelöf reser hem

Anthony Martial byttes ut skadad mot Kazakstan i VM-kvalet igår söndag. Nu rapporterar Get French Football att anfallaren ses som ett osäkert kort när Frankrike möter Bosnien på bortaplan på onsdag. Orsaken ska vara en smäll mot vadbenet strax under knät.

En spelare som inte kommer att finnas med i landslagssammanhang i veckan är Victor Lindelöf. Fotbollskanalen rapporterar att mittbacken lämnar truppen av ”privata och personliga skäl”. Lindelöf spelade 90 minuter mot både Georgien och Kosovo i VM-kvalet förra veckan. Mötet med Estland på onsdag är en träningslandskamp.

Europa League och VM för damerna?

Här om veckan rapporterade vi om att damernas engelska högstaliga landat ett nytt tv-avtal där Sky och BBC ska sända ett gäng matcher de kommande säsongerna. Nu ECA, den europeiska klubblagsorganisationen, tagit fram sin första strategi för damfotbollen. I den ryms bland annat en turnering som skulle motsvara Europa League för damerna och ett klubblags-VM. Då damernas Champions League omformas inför säsongen 2021-22, med bland annat ett gruppspel, ser ECA det som naturligt att diskutera en turnering under Champions League likt den herrarna nu spelar. Tanken på ett klubblags-VM ligger förstås inte enbart i ECA:s händer, men där ska FIFA vara ”mycket lockade” av tanken.

Juan Mata har sorg

Juan Mata har inte spelat fotboll för Manchester United på ett bra tag. Det har på sistone hetat att han gått skadad, men under måndagen kom spanska uppgifter om att Matas mamma Marta Garcia ska ha avlidit efter en tids svår sjukdom. Det skulle kunna tänkas vara en förklaring till att Mata inte funnits med i matchtruppen sedan den i februari.

Pereira återvänder i sommar?

Andreas Pereira spenderar säsongen 2020/21 på lån i Lazio. Så mycket mer än ett säsongslångt lån verkar det inte bli för brassen som enligt uppgifter inte ”passar in” i Simone Inzaghis lagbygge. Mittfältaren har bara gjort 340 minuter i ljusblå tröja den här säsongen och ska få finna sig i att återvända till Manchester när lånet löper ut. Pereira får väl inte anses passa in särdeles bra i Ole Gunnar Solskjaers lagbygge heller, varför det får ses som sannolikt att han blir såld i kommande transferfönster. 25-åringens kontrakt med Manchester United löper ut sommaren 2023.

Shaw månadens spelare

Luke Shaw har, för andra månaden i rad, utsetts till bäste spelare i Manchester United. Vänsterbacken krönte en mycket bra vinter med att bli uttagen i det engelska landslaget där han bland annat stod för en delikat framspelning till Harry Kane i segermatchen mot Albanien i söndags.

Batlle i landslaget

Manchester Uniteds försvarare Ona Batlle är uttagen i det spanska landslaget. Spanjorskorna möter Holland och Mexiko i två träningslandskamper i Marbella den 9 och 13 april. Batlle står hittills noterad för 8 landskamper.

Förlust för Savage och Popov

Charlie Savage och Chris Popov fanns bägge med från start när Wales U18-landslag mötte Englands dito i måndagens enda landskamp med Unitedkoppling. Savage fanns med i den ursprungliga walesiska truppen som presenterades inför landslagsuppehållet medan Popovs namn tillkommit. Shola Shoretire spelade från start för England som vann matchen med 2-0.

Teden Mengi rapporteras också ha gjort sina första minuter i U19-landslaget. Det skedde när England mötte Arsenals reserver i lördags. England vann med 6-1.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS