Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Målvaktskampen intensifieras; Haaland diskuterar med Barca; United drömmer om Varane

Målvaktskampen mellan David De Gea och Dean Henderson ser ut att intensifieras samtidigt som Edinson Cavanis framtid fortsätter att vara ett stort frågetecken. Vidare är den så hett eftertraktade Erling Haaland i samtal med FC Barcelona.

Dessutom fortsätter United att leta efter en nya mittback, där drömmen om Raphael Varane inte ser lika avlägsen ut som tidigare.

Målvaktskampen intensifieras – Cavanis framtid osäker

United har som bekant två målvakter som båda vill och kan vara förstavalet. David De Gea har varit det under majoriteten av säsongen, men sedan spanjoren reste hem till Spanien för att bli pappa har Dean Henderson stått för flertalet bra insatser mellan stolparna.

James Ducker på The Telegraph menar att Henderson hoppas på att få fortsatt förtroende som förstaval till helgen när Brighton kommer till Old Trafford på besök. Detta trots att De Gea nu är tillgänglig för spel igen. Att de sista månaderna av säsongen kan fälla avgörandet för de bägge målvakternas framtid i klubben blir en enkel slutsats att dra.

Avslutningsvis rapporterar Ducker att det fortsatt är osäkert kring Edinson Cavanis framtid i klubben. De bägge parterna ska ha fört samtal ”ansikte mot ansikte” den här veckan, men inte lyckats få klarhet i situationen. Uruguayanens kontrakt skrevs på 1+1 år innan säsongen. Den här säsongen har 34-åringen stått för 7 mål och 2 assist på 26 framträdanden (13 starter) i alla turneringar.

Haaland i samtal med Barcelona

Erling Haaland är kanske den mest eftertraktade spelaren i hela världsfotbollen för tillfället. Att det finns ett intresse från Manchester United – och norrmannens förre tränare Ole Gunnar Solskjaer – får ses som en självklarhet. Nu rapporterar Fabrizio Romano, med flera, att Haalands agent Mino Raiola är i Katalonien för att föra samtal med FC Barcelona. Raiola ska tidigare ha suttit i ett möte med Dortmund för att prata om målsprutans framtid.

Dortmund har i sin tur svarat på dessa uppgifter. Sportchefen Michael Zork pratade under dagen om Haaland på tyska tv-kanalen Sky, där han berättade att han i mötet med Raiola gjorde klubbens intentioner väldigt tydliga. De vill inte sälja Haaland denna sommar.

Huruvida detta är en del av spelet för att kräma ut så mycket pengar som möjligt (norrmannen har en något ”billigare” utköpsklausul från och med sommaren 2022) återstår att se.

United fortsätter drömma om Varane

Att Manchester United har varit stora beundrare av Raphael Varane under en lång tid ses som en dåligt bevarad hemlighet. Den spanska tidningen ABC, vars artikel har översatts av Sport Witness, rapporterar att Real Madrids mittback är tveksam till en förlängning av det kontrakt som löper ut om ett år. Vilket i sin tur kan öppna upp för United.

Varane sägs vilja ha en löneökning samtidig som klubben vill sänka spelarnas löner med tio procent. Han ska även vara frustrerad över att han sågs som syndabock efter förra säsongens uttåg mot Manchester City i Champions League. Därtill ska den franska landslagsmannen vara sugen på att testa något nytt efter tio år i Madrid-klubben där han vunnit allt som går att tvinna.

Enligt ABC ska Real Madrid kräva mellan 60 och 70 miljoner euro för den snart 28 år gamla mittbacken. Premier League sägs vara en liga Varane alltid har ”attraherats” av och United ska vara en av intressenterna om en flytt blir av.

Roma-back i transferkikaren?

När vi ändå diskuterar mittbackar. Jonathan Shrager, som gjort sig känd på senare tid för sina läckta laguppställningar, menar att United har hört sig för gällande Romas reslige försvarare Gianluca Mancini. Italienaren har den här ligasäsongen bidragit till fyra mål, två assist och sju hållna nollor – bland mycket annat.

Hur mycket sanning det ligger i detta, och huruvida United i så fall väljer att gå vidare med Mancini, får framtiden givetvis utvisa.