Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Connor Stanley på lån till Atlanta United 2

Manchester Uniteds U23-spelare Connor Stanley lämnar klubben tillfälligt, då han flyttar över Atlanten för spel i USL Championship-laget Atlanta United 2, reservlaget till Atlanta United som är hemmahörandes i MLS.

Enligt Atlantas egna artikel kring lånet så ansluter han för resten av säsongen, vilken håller på till november med ett slutspel sedan in i december, men noterbart är att enligt Manchester Evening News så går hans kontrakt med United ut den 30 juni och att han då troligen släpps av United. Om Atlanta då signar upp honom som deras spelare, eller om Manchester Evening news har fel kontraktslängd på honom skall vi låta vara osagt, men även Transfermarkt har honom på kontrakt till siste juni.

Med det sagt så skall han alltså tydligen spendera hela säsongen i USA, och att han lånas ut är ingen jätteförlust för Uniteds U23 då han spelat tämligen lite under säsongen.

Det är inte någon toppklubb han kommer till, vare sig reservlaget han skall representera eller Atlantas förstalag. Atlanta United 2, slutade på plats 15 av 17 i sin conference av USL Championship förra året, med tre segrar, tre oavgjorda och tio förluster. Förstalaget i sin slutade på plats 12 av 14 i sin conference förra säsongen och därmed missade slutspelet.

Detta till trots skall de spela 2021 års version av den amerikanska Champions League, efter att ha vunnit US Open Cup 2019 vilket tydligen kvalifcerande dem för spel i Champions League, och då fjolårets turnering ställdes in får de medverka i år istället. Hur vattentäta skott det är mellan lagen är oklart, om det är så att han kan imponera och få ta klivet upp i MLS under säsongen får vi helt enkelt se. Skulle han få kliva upp i MLS-laget kommer han tränas av den förre Unitedspelaren Gabriel Heinze.

Vem är Connor Stanley?

Stanley är en nu 19-årig ytter, främst på högerkanten, som anslöt till Uniteds U18-lag 2018 från Birmingham. Under sina två år i U18 blev han aldrig riktigt ordinarie, och inte heller när han i somras flyttades upp till U23 har han tagit en ordinarie tröja.

Vi önskar honom lycka till framöver.