Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Brighton & Hove Albion – Manchester United

Manchester United v Brighton And Hove Albion - Barclays FA Women's Super League

Det är inte bara ikväll som Manchester United skall möta Brighton, det är även mitt på dagen. 15.00 är det avspark i WSL, här är förutsättningarna inför matchen samt de båda lagens elvor.

Manchester Uniteds lag

Casey Stoney gör ett par förändringar sedan matchen mot West Ham förra helgen. Bland annat bänkas Amy Turner, och Maria Thorisdottir går in på hennes mittbacksplats, med Martha Harris in som högerback. Christen Press saknas helt, där startar Jess Sigsworth istället.

Motståndarnas lag

Förutsättningarna

United håller fortsatt tillfälligt tredjeplatsen, dock lär Arsenal sno den när de spelar sin hängmach (tre poäng efter, 20 plusmål mot United). Brighton å sin sida ligger på plats sex i tabellen, och kan sägas vara ledarna av bottenhalvan i hur tabellen ser ut. De har sex segrar, tre oavgjorda och nio förluster på sina 18 matcher, med 15-35 i målskillnad. Ingen särdeles imponerande offensiv med andra ord, och detta är en match som United bara ska vinna.

Tidigare möten

3-0. Det är vad höstmötet slutade till Uniteds fördel. Ella Toone, Alessio Russo och Jane Ross stod för målen då. Bortamötet förra säsongen var Uniteds näst sista match för 2019/20, den matchen slutade 1-1.

Teve

Matchen kan inte ses i Sverige. Befinner du dig i England, ja då kan du se matchen på FA Player.