Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kommer kosta att släppa De Gea; Dortmund vill behålla Haaland; Dagens matchtrupp

Det är återstart av Premier League för Manchester United ikväll, med match klockan 20.30. Innan dess skall vi avhandla de nyheter som finns kring klubben, som handlar om målvaktssituationen i laget, samt Erling Haaland. Vi har också fått dagens matchtrupp.

Kommer kosta att släppa De Gea

Enligt The Mirror så kommer David de Gea troligen lämna Manchester United efter säsongen, tillsammans med tre andra målvakter. Men om De Gea skall lämna, ja då kommer United troligen få betala en hel del av den lön på £350.000 per vecka som han skulle ha tjänat under de två kontraktsår han har kvar.

Detta gäller så klart om Ole Gunnar Solskjaer väljer att satsa på Dean Henderson framöver, vilket rapporterna nu säger att han skall vilja göra. Vilken klubb, om någon, som skulle vara intresserad av att köpa De Gea i nuläget framgår inte av Mirrors artikel, men att någon skulle vilja, eller ha möjlighet att, ge honom samma lön som han har i United är väldigt osannolikt, så för att bli av honom kan United helt enkelt tvingas att betala honom en del av lönen ändå. Vi har sett det tidigare, men till exempel Alexis Sanchez.

United sägs värdera De Gea till £50 miljoner, vilket enligt Mirror kan vara ett avskräckande pris i pandemitider.

De övriga målvakterna som troligen kommer lämna United är Sergio Romero, Lee Grant och Joel Pereira, alla med utgående kontrakt.

Dortmund vill behålla Haaland

Enligt transfergurun Fabrizio Romano kommer Borussia Dortmund göra ett försök att behålla Erling Haaland ytterligare en säsong, genom att sätta ett pris på minst €150 miljoner.

Han skriver dock att det kommer bli svårt att behålla norrmannen om Dortmund missar Champions League, vilket det i nuläget ser ut som att de kommer göra då de har sju poäng upp till fjärdeplatsen i ligan med sju omgångar kvar, och man har dessutom Manchester City att möta i kvartsfinalen av årets Champions League, vilket om man vinner den kommer följas av antingen Bayern München eller Paris Saint-Germain i semifinalen.

Romano avslutar med att skriva att Mino Raiola pratar med fem toppklubbar i nuläget, och snart kommer gå vidare.

Dagens matchtrupp

Från Manchester Evening News har vi nu också fått dagens machtrupp. Dessa 20 spelare är med.

MÃ¥lvakter: Dean Henderson, David de Gea, Lee Grant
Försvarare: Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Axel Tuanzebe, Harry Maguire, Brandon Williams, Luke Shaw
Mittfältare: Fred, Nemanja Matic, Scott McTominay, Paul Pogba, Donny van de Beek, Bruno Fernandes
Anfallare: Daniel James, Amad, Mason Greenwood, Marcus Rashford, Edinson Cavani