Matchdag: Manchester United – Brighton & Hove Albion (Chans att rycka)

Manchester United v Liverpool: The Emirates FA Cup Fourth Round

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Brighton. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Senast uppdaterad: 2021/04/04 22:40

↓

Manchester United – Brighton & Hove Albion 2-1 (0-1)

Premier League, omgång 30 • 2021-04-04. 20.30 • Old Trafford, Manchester • domare: Mike Dean

0-1 (13) Danny Welbeck

1-1 (62) Marcus Rashford (Fernandes)

2-1 (83) Mason Greenwood (Pogba)

Henderson; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Pogba (McTominay 84), Fred; Greenwood, Fernandes, Rashford (James 72); Cavani (Van de Beek 82)

Avbytare: De Gea, Tuanzebe, Williams, Matic, Amad

Brighton & Hove Albion

Sanchez; Gross, White, Veltman, Dunk, Moder (Jahanbakhsh 87); Bissouma, Trossard (Mac Allister 63), Lallana (Zeqiri 87); Welbeck, Maupay

Avbytare: Steele, Karbownik, Alzate, Izquierdo, Pröpper, Caicedo

Updated: 2021/04/04 22:40
  • 1
  • Share

2021/04/04 22:40
Tack för idag

Matchdagsbloggen tackar för sig. Snackisar och spelarbetyg är på väg, läs dessa.

Trevlig fortsättning på påsken!

• 0
  • Share

Manchester United gör ingen spelmässigt bra match, men man vänder det tidiga underläget till seger med 2-1. Tre oerhört viktiga poäng i kampen om CL-platser.

• 1
  • Share

2021/04/04 22:14
Pogba ut

Assisten från Pogba blev det sista han gjorde. Scott McTominay ersätter honom.

• 0
  • Share

Manchester United tar ledningen med 2-1 genom nyss framflyttade Mason Greenwood.

• 2
  • Share

2021/04/04 22:10
Cavani ut

Mot Van de Beek. Svag insats från Cavani idag. Drygt åtta minuter kvar.

• 1
  • Share

Då kommer Donny van de Beek komma in. Vem som går ut får vi veta strax.

• 0
  • Share

2021/04/04 22:02
Uniteds första byte

Efter ganska precis 72 spelade minuter går Rashford ut, Daniel James in.

• 0
  • Share

United har kvitterat, 62 minuter in i matchen. Marcus Rashford, framspelad av (så klart) Bruno Fernandes.

• 1
  • Share

Då är det dags för andra halvlek. Apatin är stor, det är dags för laget att visa lite jävla vilja nu.

• 0
  • Share

2021/04/04 21:18
Halvtid

Och Brighton har fortfarande ledningen med 1-0. United spelade bra i tio minuter, sedan dess har spelarna tappat det mesta. De kan nog räkna med en hÃ¥rtork frÃ¥n Ole i halvtid…

• 0
  • Share

2021/04/04 20:44
1-0 Brighton

Det var väl givet att det skulle hända, och Danny Welbeck ger Brighton ledningen med 1-0 istället. Skärpning nu killar.

• 0
  • Share

2021/04/04 20:40
Stolpträff Greenwood

United har tagit tag i matchen direkt, och efter åtta minuter har man sin första farliga chans, då Mason Greenwood prickar stolpen.

• 0
  • Share

2021/04/04 20:29
Då kör vi

Lagen har så sakteliga vandrat in på planen, och det är dags. Låt oss hoppas att laget kan varva igång direkt.

Kom igen nu United!

• 0
  • Share

2021/04/04 20:02
Om valet av Henderson – och Telles

Detta är vad Solskjaer hade att säga om att han valde Dean Henderson från start ikväll.

“Vi har nio ligamatcher, [och] Europa League. Med de tvÃ¥ val jag har är det svÃ¥rt att utelämna den enda pÃ¥ grund av att bÃ¥da har gjort tillräckligt att spela.”

Alex Telles är inte med ikväll på grund av sjukdom, icke covid-19-relaterat.

• 0
  • Share

2021/04/04 19:55
Martial borta resten av säsongen?

Ole Gunnar Solskjaer skall till MUTV, här via Simon Peach, ha sagt att Anthony Martial kan missa resten av säsongen efter att ha ådragit sig en knäskada under landslagssamlingen. Än mer press på Edinson Cavani, och när han inte kan spela lär väl Mason Greenwood kunna få fler chanser längst fram, samt Amad till höger. Förhoppningsvis kan ungdomarna ta chansen att utnyttja den speltid de därmed lär få under våren.

Updated: 2021/04/04 20:17
  • 0
  • Share

2021/04/04 19:52
Tankar om elvan

Ja det blev alltså precis den elva som läckte för en massa timmar sedan, vilken lär disponeras enligt följande.

Henderson

AWB РLindel̦f РMaguire РShaw

Pogba – Fred

Greenwood – Fernandes – Rashford

Cavani

Personligen skulle jag säga att detta är den elva jag hade valt med. Vi börjar från början.

Dean Henderson är Uniteds bästa målvakt, detta anser nu även Solskjaer verkar det som. Statistiskt råder det inga tvivel att Henderson varit bättre än De Gea under säsongen, och nu är det upp till engelsmannen att bevisa sig ordentligt. Kul!

Backlinjen är den vanliga, inget att orda om. På innermittfältet kliver äntligen Paul Pogba in igen, och det enda man kan vara lite orolig för är väl balansen. Är Fred bra nog att ha det största defensiva ansvaret? Låt oss hoppas. Att Pogba kommer vara nyttig i att bryta upp Brightons försvar kan vi nog känna oss säkra på. Framför dem spelar Bruno Fernandes, ord om det äro överflödiga.

Den offensiva trion är spännande. Mason Greenwood har visat att han är lite på gång, och har förhoppningsvis fysiskt mått bra av uppehållet. Det sista gäller även Marcus Rashford, som lämnade landslaget och istället kunnat köra rehab. Längst fram; Edinson Cavani. Som behöver börja göra mål igen.

Noterbart är att United bara har åtta av maximala nio avbytare på bänken. Något märkligt, då Lee Grant var med i bruttotruppen så varför inte sätta honom på bänken då? Ännu märkligare är det kanske kring Eric Bailly, som saknades för landslagsuppehållet, spelade där, och nu saknas igen. Kan det ligga något i ryktena om att han vill lämna, och att det finns en potentiell konflikt mellan honom och Solskjaer?