Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Fantastiskt mål, fantastiskt passning

Manchester United är vidare till semifinal i Europa League – vågar vi slå fast det redan? Kanske inte, men till 90 % eller mer i alla fall får vi nog säga att vi är det, för inte skall väl ett bortasvagt Granada lyckas vända 0-2 på Old Trafford?

”2-0. Inga skador och ett bra utgångsläge inför hemmareturen. Ungefär så skulle man kunna teckna ner Manchester Uniteds resa till Spanien.”

Så började Marcus Beijar sammanfattningen i spelarbetygen från matchen, och det är verkligen den känslan man vaknar upp med idag. Det sprudlade inte om United, men Granada bjöd inte heller till utan gjorde allt de kunde för minska ytorna i Uniteds offensiv.

Och det lyckades man tämligen bra med, men efter dryga halvtimmen glömde de av att i Uniteds mittförsvar finns en svensk mittback som kan slå oerhört fina långbollar om han är opressad. De glömde också av att i Uniteds offensiv finns en engelsk vänsterytter som aldrig slutar springa. Och när den svenske mittbacken slår en perfekt boll samtidigt som den engelske vänsteryttern löper perfekt, och dessutom lyckas med en nedtagning modell finare, ja då kan ett försvar av Granadas kvalitet inte stå emot.

Sedan följde en timme av… ja, fotboll antar jag. United lyckades dra på sig fem varningar mot Granadas två, där det kanske borde varit det omvända, eller åtminstone lika i antalet varningar, och detta är det mest minnesvärda ur själva spelet. Kanske var det detta faktum, att United var förfördelade när det kom till varningar, som gjorde att Bruno Fernandes fick en hyfsat billig straff i matchens slutminuter, en straff han själv satte – om än knappt.

2-0, Tottenham på söndag och sedan retur på torsdag. En returmatch där United bör kunna rotera friskt och ändå gå vidare. Det är inte 4-0 mot Real Sociedad, men å andra sidan är Granada ett betydligt sämre lag än Sociedad så det bör vara ungefär lika säkert.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

Det var självklart en tämligen nöjd Ole Gunnar Solskjaer som mötte pressen efter matchen. Detta är i korthet vad han hade att säga.

  • Bytet av Luke Shaw var för att skydda vänsterbacken. Han bör vara redo för spel på söndag.
  • Marcus Rashfords mål var fantastiskt, med en fantastisk passning från Victor Lindelöf och en fantastisk löpning från Rashford. Även Rashford bör vara redo till söndag, bytet kom på grund av samma skada som tidigare, den har inte läkt än.
  • Det andra målet ger en riktigt bra utgångspunkt till returen.
  • Gällande straffen hade Solskjaer inte sett reprisen om beslutet var korrekt eller inte. Han hade dock sett Fernandes efter matchen, och portugisen var röd i ögat och kunde knappt se med ena ögat när han slog straffen.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Granada – Manchester United 0-2

Spelarbetyg: Granada – Manchester United 0-2