Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Granada – Manchester United 0-2

Manchester United gjorde jobbet och slog Granada med 2-0 på bortaplan på torsdagskvällen. Ett sent straffmål av Bruno Fernandes gav välbehövligt andrum inför returen.

2-0. Inga skador och ett bra utgångsläge inför hemmareturen. Ungefär så skulle man kunna teckna ner Manchester Uniteds resa till Spanien. Granada stod upp hyfsat bra och gjorde sitt bästa för att provocera gästerna inför ögonen på en synnerligen svag portugisisk domare. Scott McTominay, Harry Maguire och Luke Shaw får alla stå över returen med fyllt varningskonto, något som i sig kanske inte ska vara ett problem med tanke på att segern blev två bollar stor. Hade United däremot inte fått med sig ett bra resultat hade det känts betydligt värre.

I övrigt får man uttrycka en viss besvikelse över att Amad inte fick äntra planen. Dan James var direkt dålig och med tanke på att det fanns spelare i behov av vila kunde Solskjaer med fog ha växlat in ivorianen. Vi får anta att det ges tillfälle i returen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Granada hade tre avslut på mål mot Manchester United. David de Gea avvärjde dem alla utan att behöva förta sig. En enkel kväll för det som nu verkar bli Uniteds cupmålvakt. Man såg kanske inte David de Gea i den så kallade Sergio Romero-rollen tidigare, men allt mer pekar på att så kan bli fallet. Skulle United åka ur Europa League kan man åtminstone inte skylla på målvakterna.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Gör det defensiva jobbet väldigt bra. Går in i boxen för att hjälpa mittbackarna och avvärja hyfsat farliga bollar. För att få högre betyg borde Aaron Wan-Bissaka vara mer offensiv. Så är det bara.

Victor Lindelöf: 7,5

1 assist. Det våras för Victor. Lindelöf har varit snudd på magnifik den senaste tiden och insatsen mot Granada var inget undantag. Visar (äntligen) prov på sina fina fötter när han på bästa Toni Kroos-vis spelar fram Marcus Rashford till 1-0. Stabil även bakåt.

Harry Maguire: 7

Varnad. Det har sagts förr och det tål att upprepas. Manchester United är ett helt annat lag med Harry Maguire än utan. Blottar sig en gång på 90 minuter, men då är å andra sidan Lindelöf där och täcker upp. Går framåt på ett sätt som borde kunna ge mer utdelning.

Luke Shaw: 6

Varnad. Utbytt 46′. Den nye Luke Shaw är en kaxig Luke Shaw. Vänsterbacken osar självförtroende på ett helt annat sätt än tidigare och offensivt bidrar han med mer än kollegan till höger. Känns kanske lite trött och borde kanske inte ha spelat alls.

Scott McTominay: 6

Varnad. Taktiskt nog (?) varnad och därmed inte med i returen. McTominay känns på något sätt tryggare med Fred bredvid sig. Med Paul Pogba faller ett än större ansvar på honom, något han kanske inte alla gånger trivs med till fullo.

Paul Pogba: 5,5

Varnad. Varnad redan efter 8 minuter och därefter förhållandevis blek. Borde kanske ha plockats av redan i paus då det fanns alternativ och möjlighet till fem byten. Fortsatt så att han inte kommer till sin fulla rätt här.

Daniel James: 5

Får 90 minuter och det är nog, i ärlighetens namn, 90 minuter för mycket. Kunde med fog ha gett plats åt Amad eller Mason Greenwood, men nu får walesaren åter en match där han känns vilsen, trög och initiativlös. Testar avslut med dålig framgång. Obegripligt vad Solskjaer ser i den här lösningen.

Bruno Fernandes: 6

1 mål. Vinner en straff, sätter en straff. Det är ungefär det vi tar med oss. Bruno Fernandes är inte samma spelare som tidigare denna säsong och det ska förstås till stor del skrivas in på trötthetens konto. Fanns knappt med i första halvlek.

Marcus Rashford: 6,5

1 mål. Förvaltar Lindelöfs underbara boll med en underbar nedtagning och ett avslut som är bra nog för att ge United ledningen. Skulle inte hämmas avsevärt av sin skadekänning sa Solskjaer. Likväl hittade bildproducenten en Rashford som trots allt tog sig mot vristen.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 85′. Efter att ha sett bra ut under stora delar av våren såg Mason Greenwood nu direkt blek ut. Trivdes inte i rollen längst fram och kunde med fog ha bytts ut tidigare.

Alex Telles: 6

Inbytt 46′. Det hade nog inte gjort något om Alex Telles spelat 90 minuter mot Granada. Nu blev det 45 och då hinner brassen visa kvaliteter som Shaw inte har. Tillslaget på boll är bra, men helhetsmässigt är han fortsatt två snäpp under sin utmanare.

Edinson Cavani: 6

Inbytt 65′. Förstås en helt annan typ av anfallare än Greenwood. Bollvinnare och en centertank som kan vrida och vända i boxen. Utgör dock inte den avgörande skillnaden nu heller.

Nemanja Matic: N/A

Inbytt 73′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.