Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United köper upp klubb?; Lottning för damerna; Noah har fått mat

Tisdagens huvudnyhet är att Manchester United kan komma att köpa upp den australiensiska klubben Central Coast Mariners för att göra den till en samarbetsklubb. Vidare tar vi upp vilka damerna kan ställas mot i FA-cupens femte omgång vid vinst mot Burnley. 

Ingen har nog heller missat grollet mellan Ole Gunnar Solskjaer och José Mounrinho efter matchen i söndags. Nu har även norrmannens son, Noah, kommenterat händelsen. Mer om det nedan.

United på väg att köpa upp Central Coast Mariners

Idag tar vi avstamp i Australien och meddelar att United uppges vara intresserade av att köpa upp Central Coast Mariners, detta rapporterar Sydney Morning Herald.

Den australiensiska klubben spelar för närvarande i A-League, vilken är högstaligan i landet.

En av anledningarna till att United uppges vilja köpa upp klubben har att göra med att Central Coast Mariners dras med ekonomiska svårigheter. Det ska även nämnas att United nuvarande andretränare Mike Phelan för ett par år sedan var sportchef i klubben. Möjligen kan 58-åringen ha ett finger med i spelet.

Enligt uppgifterna har förhandlingar pågått under en period och om köpet går i lås ska United även vilja flytta klubbens geografiska position från Gosford till Sydney, städer som ligger knappt tio mil ifrån varandra.

För att United ska kunna överta klubben krävs ett godkännande från majoriteten av klubbarna i A-League.

Leicester eller Liverpool för damerna

Manchester Uniteds damer tar under söndagen (18/4) emot Burnley borta i FA-cupens fjärde omgång.

Om vi går händelserna i förväg och ser till vilket motstånd det kan bli vid vinst, står det klart att antingen Liverpool eller Leicester väntar i femte omgången.

Ett sådant möte kommer i sådana fall äga rum söndagen den 16 maj.

Vilka som spelar hemma är i nuläget inte fastställt.

Noah har fått mat

United besegrade som bekant Tottenham Hotspur i söndags med 3-1 och efterspelet har nog inte många missat. Bägge lagens tränare mötte som vanligt pressen efteråt och när Ole Gunnar Solskjaers fick frågan om vad han ansåg om Uniteds bortdömda mål i första halvlek var norrmannens svar aningen syrligt. Det löd i stil med att han inte tyckte Son Heung-min skulle behöva ligga ner i tre minuter och ha tio ”oroliga” lagkamrater runtomkring sig.

”Hade min son legat ner på det viset hade han inte fått mat den dagen,” sade Solskjaer på presskonferensen efteråt.

José Mourinho tog givetvis tillfället i akt att bemöta detta utlåtande från sin efterträdare i United och riktade på så vis fokus på annat än Tottenhams prestation.

Portugisen ansåg att om han själv hade uttalat sig på det viset om en spelare i ett annat lag hade det fått andra proportioner. Mourinho tyckte bland annat att det är sorgligt att han ska behandlas annorlunda av media och att det är brist på moral gentemot honom.

Hursomhelst, debatten mellan Premier League-tränarna har nu bemötts, med inslag av humor, från Solskjaers son, Noah, som säger att han aldrig behövt gå hungrig.

”Jag får alltid mat. Det kan jag försäkra er om,” säger Noah Solskjaer till den norska tidningen Tidens Krav, här återgivet av United.no, och avslutar:

”Jag hade aldrig blivit liggande på det sättet som Son blev. Mourinho ville väl bara ta bort fokus från deras förlust.”

Noah Solskjaer spelar i Kristiansund i den norska högstaligan.

Kort om Haaland

Fabrizio Romano har det senaste dygnet gett oss information gällande det senaste kring Erling Haaland.

I tweeten nedan återger italienaren vad Mino Raiola sagt. Kort och gott handlar det om att Dortmund inte vill sälja men att Champions League-spel till nästa säsong för de gulsvarta kan bli avgörande för den norske anfallarens framtid.

Dagens mål

För 20 år sedan dundrade Nicky Butt in den här kanonen i Champions Leagues gruppspel mot Sturm Graz!