Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Granada

Manchester United tar under kvällen emot Granada i det andra kvartsfinalmötet av Europa League. I eftermiddags fick vi reda på vilka som finns med i matchtruppen.

Det blev till slut en 2-0-seger nere i Spanien förra veckan för Uniteds del och Bruno Fernandes sena straffmål gjorde nog att man kunde pusta ut en aning inför kvällens andra möte med Granada.

Föga förvånande är portugisen med i den matchtrupp som Manchester Evening News fått nys om under eftermiddagen. Det är även Marcus Rashford, som varit lite av ett frågetecken med tanke på sin skadeproblematik på sistone. Ole Gunnar Solskjaer gör nog klokt i att vila 23-åringen helt och hållet för att inte riskera några bakslag inför slutspurten av säsongen.

Noterbart är att en trio i form av Scott McTominay, Luke Shaw, och Harry Maguire missar kvällens match. Detta på grund av att alla tre drog på sig varningar i förra mötet och blev således avstängda. Förutsatt att United gör jobbet och tar sig vidare ikväll får det nog mest ses som positivt med dessa avstängningar dels då det ger lite välbehövlig vila, dels försvinner avstängningshot framöver i turneringen.

Till sist ska vi också uppmärksamma att ungdomsspelaren William Fish tar plats bland de 22 som är med. Detta blir därmed första gången den 18-årige mittbacken befinner sig i A-lagssammanhang i United. Fish har även polare från reservlaget i form av Shola Shoretire och Anthony Elanga med sig. Gissningsvis tar alla dessa plats på bänken och har vi tur kan eventuellt någon av dem få ett inhopp.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: David de Gea, Dean Henderson, Lee Grant

Backar: William Fish, Brandon Williams, Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Axel Tuanzebe, Alex Telles

Mittfältare: Paul Pogba, Bruno Fernnades, Fred, Donny van de Beek, Juan Mata, Nemanja Matic, Daniel James, Amad, Shola Shoretire

Anfallare: Edinson Cavani, Marcus Rashford, Mason Greenwood, Anthony Elanga

Källa: Manchester Evening News