Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester city – Manchester United 3-0

Manchester Uniteds U23 var chanslösa mot överlägsna tabellettan Manchester city i fredagens Manchesterderby. Att målvakten Ondrej Mastný var Uniteds bästa spelare är talande för hur det såg ut.

Tonen för matchen sattes direkt från avspark och första kvarten var gästande United fullständigt utspelade. Tommy Doyle, Callum Doyle och Liam Delap hade utmärkta chanser för city innan tio minuter var spelade.

Mindre än kvarten var spelad när city tog ledningen. Álvaro Fernández skänker bort bollen på egen planhalva med en horribel passning. Fernández passning är ämnad för vikarierande mittbacken Reece Devine som är på väg framåt, varför hemmalaget kunde anfalla tre mot en. Det slutar med inspel och Edozie kan placera bollen i öppet mål.

United spelar upp sig efter hand och spelet jämnar ut sig under andra halvan av första halvlek. Chanserna som uppstår är emellertid hemmalagets och Mastný tvingas till flera räddningar, däribland en kvalificerad enhandsräddning.

Uddamålsunderläge i paus var smickrande för United men alla tankar på poäng raderas när Cole Palmer dunkar in 2-0 på ett tungt distansskott när andra halvlek är sju minuter gammal. Igen uppstår citys anfall sedan Fernández tappat boll och Uniteds försvar är därefter inte nära motståndarna. Palmer får ohotad vandra in centralt för avslut.

Den tunga kvällen fortsätter för Fernández fortsätter, då han gör ett misstag även före Manchester citys tredje mål. Den här gången kliver Fernández in centralt för att bryta bollen men han sparkar hål i luften och Tommy Doyle kan anfalla till höger. Fernández och Devine jagar Doyle, medan Palmer lämnas fri centralt. Doyle spelar in och Palmer placerar bollen bakom en chanslös Mastný.

Först på tilläggstid kommer Uniteds första avslut på mål, då Anthony Elanga viker in från högerkanten och tvingar målvakten till en kvalificerad räddning. Elanga var involverad i ett bra anfall när timmen var spelad, då han väggspelade med först Fernández och sedan Hannibal men svensken fick inte ordentlig träff på bollen.

I slutändan ska United närmast vara tacksamma att förlusten inte blev större. Mastný gjorde en utmärkt räddning på avslut från Delap medan Tommy Doyle hade ett avslut i ribbans underkant. Kanske borde hemmalaget också ha fått en straff i matchens slutskede (MUTV visade ingen repris på situationen).

Målvakt Ondrej Mastný gör totalt sex räddningar i matchen. Förutom målvakten är det nog bara Charlie Wellens på högerbacken och möjligen Elanga som kan hämta ut ett godkänt betyg den här kvällen. Wellens spelar vanligen som högerytter och gör det bra på en ovan position.

De centrala mittfältarna Charlie McCann och Martin Sviderský räcker inte till medan Will Fish inte lyckas leda en obalanserad backlinje där mittbackskollega Devine egentligen är en offensiv vänsterback. Devine och Fernández till vänster i försvaret fungerar inte alls och Fernández är bedrövlig för kvällen. Han inledde Unitedkarriären mycket starkt Fernández men står just nu inte alls att känna igen. Slarvig och osäker med bollen, ständigt på fel position.

Offensivt får anfallaren Joe Hugill inte mycket alls att jobba med. Hannibal och Shola Shoretire är tämligen osynliga. Anthony Elanga är bäst i den offensiva kvartetten men stundom är det tydligt att han saknar matchform.

United har nu fyra förluster och bara en seger på de sex senaste matcherna. På fredag kväll väntar Chelsea på hemmaplan innan säsongen avslutas med två matcher mot Derby.

Manchester city – Manchester United 3-0 (1-0)

Premier League 2, Division 1, 16 april


1-0 (14) Edozie
2-0 (52) Palmer
3-0 (77) Palmer


Uniteds lag: Mastný; Wellens, Fish, Devine, Fernández; McCann, Sviderský; Elanga, Hannibal, Shoretire; Hugill (Emeran 78)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK