Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Burnley – Manchester United

Om Uniteds herrar är storfavoriter mot Burnley om några timmar, ja då är damerna än större favoriter i sin bortamatch mot samma motstånd. Damernas Burnley, de huserar nämligen i den engelska tredjedivisionen. Och den, den spelas inte för tillfället, på grund av pandemin. Burnley har därför endast gjort två matcher den här sidan årsskiftet, båda i damernas FA-cup, vilket är den turnering som det handlar om idag.

Manchester Uniteds lag

Damerna spelar inte tillräckligt med matcher för att konceptet vila skall ha speciellt stor inverkan på hur Stoney väljer sitt lag. Därför är det mer eller mindre bästa lag som kommer till spel.

Motståndarnas lag

Förutsättningarna

Ett formsvagt Manchester United i högsta divisionen, mot ett mittenlag i den sedan i höstas inställda tredjedivisionen, Burnley. Det skall bara kunna gå åt ett håll detta. Burnley har alltså spelat två matcher under 2021. Först i januari, då de efter förlängning slog ut Fylde i FA-cupen, och i förra veckan då de vann på straffar mot Sunderland. De har alltså med nöd och näppe tagit sig förbi två lag i deras egen division. Detta skall United, trots tre förluster på de senaste fem matcherna, kunna ta sig förbi.

Tidigare möten

Manchester United och Burnley har aldrig tidigare mötts på damsidan.

Teve

Matchen sänds på MUTV om du befinner dig i Storbritannien. Burnley sänder också matchen, för en kostnad av en pund, men det är i nuläget oklart om det också bara gäller i Storbritannien. Vi återkommer i matchdagsbloggen om vi får någon klarhet i det.