Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Burnley – Manchester United 0-6

Manchester United är klara för omgång 5 i Women’s FA Cup. Detta sedan laget på söndagen tagit en överlägsen 6-0-seger borta mot Burnley i den fjärde omgången. Kirsty Hanson blev tvåmålsskytt medan Millie Turner, Ella Toone, Lucy Staniforth och Amy Turner bidrog med varsitt.

Uniteds utklassningsseger var väntad. Burnley är det lägst rankade laget som Uniteds damlag har stött på och nivåskillnaden i den engelska damfotbollen är sådan att det här bara skulle kunna så här. Dessutom har Burnley knappt fått träna efter nyår. Deras liga pausades i början av januari för att sedan avbrytas.

Redan från avspark belägrades Burnleys planhalva och hemmalaget tvingades till desperat försvarsspel vid flera tillfällen i matchinledningen. Det var aldrig någon diskussion om vilka som skulle vinna den här matchen.

United tar ledningen efter elva minuter, då Millie Turner gör mål på Lucy Staniforths hörna. Ella Toone dubblar ledningen efter dryga kvarten, då hon väggspelar med Ona Batlle och sedan lyfter bollen över målvakten. Batlle agerar framspelare igen när Staniforth gör 3-0. Den här gången är det en briljant djupledsboll från spanjorskan som friställer mittfältaren. Uniteds fjärde mål kommer efter hörna i slutet av första halvlek. United vinner andrabollen och ett snedriktat avslut av Toone styrs i mål av Amy Turner.

Högerbacken Ona Batlle (hon spelade vänsterback sista halvtimmen) och offensiva mittfältaren Ella Toone var involverade i åtskilliga chanser för United.

Pausvilan gjorde inte Burnley gott. Andra halvlek var bara 61 sekunder gammal när Kirsty Hanson ökade ledningen till fem. Äntligen skrev sig Uniteds fronttrio in i målprotokollet. Toone stod för framspelningen efter en spelvändning. Hanson blev sedan matchens enda tvåmålsskytt då hon fick öppet mål efter Jess Sigsworths ribbskott.

Efter en timme gör United ett trippelbyte, som bland annat ser Tara Bourne introduceras för sin Uniteddebut. Den unga försvararen får visa upp sig direkt, då hon bryter bra när Burnley får ett utmärkt kontringsläge efter en hörna.

Den unga försvararen Tara Bourne gjorde idag sin Manchester United-debut.

United gör ett par byten till då unga målvakten Fran Bentley och unga mittfältaren Carrie Jones får speltid. Chanserna fortsätter komma, bland annat ett par bollar i trävirket, men målfesten stannar av.

Segersiffrorna totalt sett i underkant och att Hanson är enda anfallare i United som gör mål är en besvikelse. Men totalt sett en bekväm dag för United.

Uniteds motståndare i den femte omgången blir Leicester, som den här säsongen vann andradivisionen och därmed spelar i samma serie som United nästa säsong. Matchen är planerad som säsongens sista, den 16 maj. Cupen fortsätter sedan nästa säsong.

Uniteds mål och Bournes brytning

0-1 Millie Turner:

0-2 Ella Toone:

0-3 Lucy Staniforth:

0-4 Amy Turner

0-5 Kirsty Hanson:

0-6 Kirsty Hanson:

Tara Bournes brytning:

Burnley – Manchester United 0-6 (0-4)

Women’s FA Cup, omgång 4, 18 april


0-1 (11) Millie Turner (Staniforth)
0-2 (16) Ella Toone (Batlle)
0-3 (28) Lucy Staniforth (Batlle)
0-4 (44) Amy Turner (Toone)
0-5 (47) Kirsty Hanson (Toone)
0-6 (58) Kirsty Hanson


Uniteds lag: Earps (Bentley 70); Batlle, A Turner (Bourne 59), M Turner, Smith (Thorisdottir 59); Toone (Jones 71), Zelem, Staniforth; Sigsworth (Press 59), Ross, Hanson


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK