Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rykten: Spelarrevolt i United, lag drar sig ur Superligan?

Tisdagskvällen den 20 april är en minst sagt händelserik kväll. I den här artikeln skall vi i korthet försöka sammanfatta vad som hänt kring den tilltänkta ”Superligan”, som i skrivande stund ser ut som en slagen tanke.

Men ja, i korthet så verkar det som att de kraftfulla reaktioner som kommit från fans och annat fotbollsfolk har gett effekt. Superligan ser ut att inte bli av, och konsekvenserna av detta verkar tas av klubbledare då i princip alla trovärdiga journalister bekräftat att Ed Woodward avgår från United (mer om der här), samt att även Andrea Agnelli skall ha avgått från Juventus.

De tolv grundarklubbarna skall ha haft ett telefonmöte för att diskutera hur de skall kunna lämna projektet.

Dock skall Juventus ha förnekat att Agnelli inte har avgått.

Det hela startade med att Chelsea och Manchester City skall ha gett vika, vilket skall ha följts av Atletico Madrid. Först, vad vi kan se, med detta var Leah Smith, men det har nu rapporterats från många håll.

Smith skrev även att Uniteds spelare revolterat mot Manchester Uniteds ledning, där Luke Shaw och Harry Maguire skall ha varit kraftigt involverade. De skall ha konfronterat Ed Woodward personligen. Huruvida det var med och ledde till hans avgång är oklart.

Vi uppdaterar artikeln efterhand.

https://twitter.com/LeahSmith_/status/1384572745246257161