Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Manchester United drar sig ur superligan

Så var det slut. Efter sisådär två dygn drar sig Manchester United ur The Super League. Detta bekräftar klubben natten till onsdag.

I ett kort officiellt uttalande skriver United följande:

Manchester United kommer inte att delta i den europeiska superligan.

Vi har lyssnat noga på reaktionerna från våra fans, myndigheterna i Storbritannien och andra nyckelintressenter.

Vi är fortsatt hängivna till att fortsätta arbeta med andra inom hela fotbollsgemenskapen för att komma fram till nya hållbara lösningar för de långsiktiga utmaningar som sporten står inför.

Vi noterar, med fortsatt missnöje, att klubben inte ber om ursäkt i sitt officiella uttalande. En klubb som faktiskt har förstånd att göra det är Arsenal. För de har också dragit sig superligan. Liksom Chelsea, Liverpool, Manchester city och Tottenham.

Även Milan rapporteras ha dragit sig ur ligan. Från Spanien har det rapporterats att Atlético Madrid drar sig ur ligan medan Barcelona har sagt att deras medverkan beror på en medlemsomröstning.

Så vi kan konstatera att superligan är död och begraven. Förhoppningsvis för all framtid. Under alla omständigheter lär det åtminstone dröja länge innan någon gör ett nytt försök.

Men vi får inte glömma detta. De senaste 48 timmarna har fotbollen reagerat gemensamt mot en liga som ingen ville ha. Superligan var emellertid inte det enda problemet med den moderna fotbollen. Ligans snabba död visar vad vi fotbollssupportrar kan uppnå när vi står enade. Nu är det hög tid för oss att ta tillbaka fotbollen.