Superligakaosets efterdyningar; Nevilles rant; Osäkerhet kring Glazer?

Som alla vet om vid detta skede brakade kaoset kring Superligan loss igår kväll. Alla de engelska klubbarna drog sig ur vilket i slutändan leder till att den  inte kommer att bli av. Därför kommer dagens nyhetssvep främst handla om efterdyningarna av gårdagen. Dessutom är Gary Neville i fokus efter hans hårda ord mot ledningen i Manchester United. 

Vi inleder med att sammanfatta vad som faktiskt hände igår och håll i er, det är mycket.

Summering från gårdagen

Runt 20-tiden igår kväll kom uppgifter om att Chelsea drog sig ur superligan och bara några minuter efter kom samma uppgifter om Manchester city. Därefter dröjde det inte länge innan alla de sex engelska klubbar ville dra sig ur.

Samtidigt kom trovärdiga engelska källor med uppgifterna om att Ed Woodward valt att kliva av sin roll som vd för Manchester United. Strax efter 22:00 bekräftade också klubben Woodwards avgång.

Officiellt: Ed Woodward lämnar Manchester United vid årsskiftet

Samtidigt som Woodwards avgång var i fokus började bekräftelserna från de engelska klubbarna att nå offentligheten. Strax innan midnatt kom också United med det officiella beskedet – de drar sig ut ur superligan.

Officiellt: Manchester United drar sig ur superligan

 

Efterdyningarna

Vi inleder med vad superligans tänkta vice ordförande Andrea Agnelli som också är Juventus president hade att säga efter gårdagens händelser.

Superligans uttalande

Muta från UEFA till de engelska klubbarna?

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo erbjöd UEFA de sex engelska klubbarna en stor summa pengar för att dra sig ur superligan.

Enligt samma uppgifter fick de spanska klubbarna inte samma erbjudande.

UEFA-presidenten talar ut

Aleksander Ceferin som varit hård i kritiken mot de sex engelska klubbarna uttalade sig under morgonen.

I sitt uttalande säger han bland annat att det är stort att erkänna när man gjort ett misstag och att det nu handlar om att blicka framåt och på nytt bygga upp relationen.

Ed Woodward

Enligt det officiella uttalandet från Manchester United kommer Ed Woodward att sitta kvar på sin roll i klubben året ut. Men om man får tro Mark Ogden på ESPN är det troligaste att han kommer att lämna redan i sommar.

Samtidigt kommer journalisten Paul Hirst på The Times med uppgifterna om att Joel Glazer försökte övertyga Woodward om att bli kvar i klubben.

Enligt samma tidning kommer Woodward tillbringa sin resterande tid i klubben med att försöka återuppbygga relationen med de andra Premier League-klubbarna. Enligt uppgifterna har relationen klubbarna emellan tagit stor skada efter ”Topp-6 klubbarnas” beslut.

Vad händer med Glazers nu?

En fråga som en mängd United-fans världen över säkerligen ställt sig sedan beskedet om Woodwards avgång igår kväll.

Enligt Mike Keegan på Daily Mail kan kollapsen få Glazers att sälja klubbarna. Enligt Keegan är det mycket som pekar i den riktningen.

Nytt kring Champions Leagues nya upplägg

Mitt i allt superliga-kaos klubbade UEFA i början av veckan igenom ett nytt format för Champions League. Det nya formatet börjar gälla 2024 och om ni vill veta mer om upplägget kan ni läsa det här.

Nu kommer dock The Telegraph med uppgifter om att UEFA är under press att skrota den nya regeln som tillåter två klubbar att kvalificera sig genom historiska prestationer.

Istället kan de två platserna gå till mästare från länder i mindre ligor, enligt uppgifterna.

Gary Nevilles sågning av Glazer-familjen

United-legendaren har varit tydlig i vad han tycker om de engelska klubbarnas beslut att gå med i superligan.

För första gången i måndags uttalade han sig negativt om Glazer-familjen och erkände då att det hade dröjt för länge innan han öppnade munnen.

När beskedet om Ed Woodwards avgång igår kom sa han följande:

Ed Woodward är trädstammen. Nu är det dags att gå efter rötterna.

Gary Neville

Vi avslutar dagens nyhetssvep med de orden, väl mött!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS