Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

ESL, Cavani vill lämna och Lingard om mental ohälsa

Torsdagens svep är här och handlar om efterspelet av ESL fortsätter, att Cavani lämnar Manchester United efter säsongen och att Lingard öppnar upp om mental ohälsa.

Super League efterspel

Glazers brev

Joel Glazer har gått ut med ett öppet brev till alla fans där man ber om ursäkt om hela hanteringen kring Super League.

Prostester på Carrington

Fansen har under dagen blockerat ingången till såväl entren på Carrington såväl som träningsplanen där Ole Gunnar, Michael Carrick, Darren Fletcher, Nemanja Matic under morgonen hade en dialog med fansen. Efter det lämnade gruppen träningsanläggningen och frågan är väl egentligen vad som sades?

Topp 6 ledare får lämna poster och en ägare funderar över att sälja klubb?

Ledare för topp 6 lagen i Premier League får lämna nyckelpositioner i PL kommittén.

Det rör sig om Ed Woodward (Manchester United), Bruce Buck (Chelsea), Vinai Venkatesham (Arsenal), Ferran Soriano (Manchester City), Tom Werner (Liverpool).

Det uppges också att en ägare till en av klubbarna nu funderar på att sälja klubben. Vilken det är, är ännu oklart.

Ed Woodward lämnar sin post pga ESL?

Enligt Sky Sports så har Ed Woodward sagt upp sig från sin post hos Manchester United på grund av att han inte stöttade ägarnas plan att gå med i ESL. Huruvida detta är sant eller inte kvarstår att faktiskt reda ut.

Premier League jobbar mot att förhindra framtida ESL

Enligt The Times jobbar man nu på att ändra reglerna för Premier League så att man i framtiden inte ska kunna bryta ut och skapa en egen europeisk liga som man gjort med ESL.

PSG tar över

PSGs Nasser Al-Khelaifi ersätter Andrea Agnelli plats i ECA. Där han mer eller mindre lovar att jobba hårt för ECA medlemmar, fansen och de grupper dom representerar.

Han önskar också att stärka ECAs röst och ser det som sitt uppdrag  att göra att fotbollen uppfyller sina krav för alla supporters.

Edinson Cavani vill lämna Manchester United

Det har varit på agendan ett tag men nu skall alltså Edinson Cavani haft ett möte med Manchester United där han uttryckt sin önskan att lämna Manchester United till sommaren och flytta tillbaka till Sydamerika, detta enligt Sport Witness.

Detta kommer väl knappast som en nyhet då detta varit indikationerna från Cavani senaste tiden. Cavani skall enligt uppgifter ha lovat Boca Juniors att spela för dom om han faktiskt återvänder till Sydamerika.

Lingard öppnar upp om mental ohälsa

Lingard har haft verkligen fått möjligheten att visa upp sig under sitt utlån till West Ham. Nu öppnar han upp om den mentala ohälsan han slitit med under en längre tid.

Hans mamma ska ha slitit med mental ohälsa och fått honom att verkligen fundera på om han skulle ta en paus från fotbollen, enligt The Guardian.

Lingards mamma har under det senaste året blivit behandlad för sin mentala ohälsa i London, där Jesse då lämnats med ansvar för sina syskon och det har påverkat honom på en sådan nivå att han inte kunde fokusera på fotbollen.

En del av problemet enligt honom själv var att man samlat på sig allt och inte pratat om det, och han upplever själv att en sten lättat från hans axlar efter att han började prata ut om det.