Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Chelsea 4-2

Shola Shoretire gjorde två mål i slutet av första halvlek och vände då underläge till ledning när Manchester Uniteds U23 besegrade Chelsea med 4-2 i Premier League 2. United fick därmed viss upprättelse för den hemska 6-1-förlusten mot Chelsea i december. Förutom Shoretire skrev även Amad och Mark Helm in sig i målprotokollet.

Notabelt är att Uniteds fyra mål kom genom avslut med vänsterfoten.

Brandon Williams och Amad gästspelade i U23 ikväll. Williams spelade vänsterback, vilket innebar att Álvaro Fernández petades till bänken. Notabelt är att Charlie Wellens därmed fick förnyat förtroende som högerback. Han var en av få som skötte sig i den pinsamma förlusten mot Manchester city och han presterade på nytt på en ovan position.

Amad tog platsen som högerytter med Anthony Elanga till vänster medan Shola Shoretire och Hannibal spelade centralt i ett rörligt anfall.

Starten på matchen var inte bra från Uniteds sida. Inte bara för att vi fick inleda med tio spelare i en minut eller så, då Amad hade problem med utrustningen.

Chelsea tar en tidig ledning, då en boll över Uniteds backlinje ger Peart-Harris friläge. Brandon Williams, som förmodligen var den som upphävde offsiden, jagar ikapp anfallaren men på något märkligt sätt lyckas Peart-Harris peta bollen förbi Nathan Bishop i Uniteds mål.

Om första målet var märkligt så var det ännu märkligare när Chelseas finska målvakt Bergström blev utvisad efter en kvart. Amad är på väg att bli fri men målvakten kommer ut och greppar bollen. Det är bara det att han inte har koll på straffområdeslinjen och han tar bollen utanför. Av högst oklar anledning dröjer domaren väldigt länge innan han drar upp det röda kortet, efter att omedelbart ha blåst frispark.

Frisparken blir ofarlig och inte mycket händer den kommande halvtimmen. Ett gäng varningar är det mest notabla.

Första halvlek avslutas emellertid med två Shola Shoretire-mål, först precis före tilläggstiden och sedan i den väldigt generösa femte tilläggsminuten. Båda målen kommer efter assist från Charlie McCann.

Det första är kanske mest spektakulärt, då Shoretire snurrar bort sin försvarare två gånger innan han trycker in bollen i nät. Det andra målet är mer kliniskt, då han med en utsökt mottagning ger sig friläge och sedan placerar bollen bakom målvakten.

”Jag försökte bara koncentrera mig på bollkontrollen,” sa Shoretire till MUTV om målen.

”För får du den rätt så följer skottet. Framför allt på det andra målet.”

Shola Shoretire blev tvåmålsskytt. Här är sekvensen precis innan hans första.

Efter paus var det inget snack om att United var det klart bättre laget. Vi sätter ett stort tryck direkt och har flera bud på mål, då Williams, Amad och Wellens kommer till farliga avslut.

Chelsea har ett par minuter efter då de hotar men United lyckas avvärja med bra försvarsspel.

Annars är det mest United och Hannibal kostar på sig att bränna en straff mitt i halvleken. Shoretire blev nergjord på ett inlägg från Wellens men straffen känns billig. Målvakten gör hur som en helst en bra räddning.

Chelsea har därefter bud på straff men domaren bedömer, korrekt, att Williams vinner bollen.

Istället gör Amad 3-1 på frispark, sedan Mark Helm blivit fälld efter en bra löpning. Om målvakten räddade bra på straffen så kan han inte vara nöjd med sitt agerande på frisparken, även om Amad placerade skottet bra.

Amad gör 3-1 på frispark och har nu fyra mål och tre assists på tre matcher i U23.

Uniteds fjärde mål kommer efter ett fint anfall, där Helm till slut vinklar in bollen i nät på Martin Sviderskýs inlägg. Tekniskt välutfört av Helm, som kontrollerat placerar bollen i nät på ett tillslag.

Lagen byter sedan chanser och målvakterna gör varsin kvalificerad räddning. På tilläggstid får Chelsea reducera, då Lawrence enkelt tar sig förbi Sviderský för avslut.

Segern ser United klättra till tabellens sjätteplats. Vi avslutar nu serien med två matcher mot nuvarande femman Derby. Tar vi minst fyra poäng på de två matcherna tar vi oss förbi Derby men det är jämnt bakom och i teorin kan vi faktiskt sluta nia.

”Det känns väldigt bra att vinna, framför allt efter att ha förlorat mot Chelsea senast,” sammanfattade Shola Shoretire. Han klev av med skadekänning efter 78 minuter, sedan han fått många smällar under matchen. Att han ställde upp för intervju tolkar jag som att det bara var en försiktighetsåtgärd.

Uniteds mål

Manchester United – Chelsea 4-2 (2-1)

Premier League 2, Division 1, 23 april


0-1 ( 6  ) Peart-Harris
r/k (15  ) Bergström (målchansutvisning)
1-1 (45  ) Shola Shoretire (McCann)
2-1 (45+5) Shola Shoretire (McCann)
3-1 (70  ) Amad
4-1 (81  ) Mark Helm (Sviderský)
4-2 (90+2) Lawrence


Uniteds lag: Bishop; Wellens, Fish, Devine, Williams (Fernández 78); McCann, Helm; Amad, Shoretire (Sviderský 78), Elanga; Hannibal


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK