U18: Manchester United – Wolverhampton Wanderers 5-1

Manchester Uniteds juniorer vann stort mot ligafemman Wolverhampton Wanderers på lördagen. Charlie McNeill och Zidane Iqbal blev båda tvåmålsskyttar och det var en riktigt bra insats som juniorerna stod för.

Vi har fortsatt ont om tillgängliga försvarare och idag utgjordes vänstersidan i backlinjen av vårt ordinarie mittfält i form av Martin Sviderský som mittback och Charlie Savage som vänsterback. Álvaro Fernández gjorde en sällsynt match hos juniorerna och tog platsen som högerback.

Sviderský och Savage i backlinjen öppnade för Isak Hansen och Zidane Iqbal på mittfältet och de spelskickliga mittfältarna styrde matchen.

United var bäst från avspark och redan i den nionde matchminuten tar vi ledningen, då Hansen hittar fram till Charlie McNeill och anfallaren petar bollen förbi den utspringande målvakten.

Charlie McNeill jublar sedan han gjort matchens första mål.

Ledningen utökas efter en halvtimme, då Iqbal vinner på offensiv planhalva och avancerar och ger sig själv utrymme för skott.

Alejandro Garnacho borde ha utökat till 3-0 men framför öppet mål prickar han stolpen efter Fernández inspel.

United ska ändå gå till pausvila i 3-0-ledning. Målet kommer genom McNeill efter ett fint anfall som Sviderský drar upp. Garnacho flyttar bollen vidare till Omari Forson och hans inspel ger anfallaren öppet mål.

I första halvlek hade Wolves ingenting att tala om. Efter paus öppnade de emellertid starkt. Först ett skott i stolpen och sedan ett i överkanten av ribban innan de fick straff och kunde reducera. Fernández drar på sig straffen sedan Wolves hittat en yta mellan Fernández och Rhys Bennett.

Zidane Iqbal blev tvåmålsskytt. Båda målen kommer sedan han själv vunnit boll på offensiv planhalva.

Uniteds svar kommer snabbt och det kommer genom en fantastisk soloprestation av Iqbal. Återigen vinner han bollen på offensiv planhalva. Den här gången dansar han sig in i straffområdet och han skapar sig till slut yta för avslut.

Mitt i andra halvlek kommer matchens sista mål. då Dillon Hoogewerf trycker in bollen i mål efter Garnachos framspelning.

Radek Vítek i Uniteds mål testades inte ofta men det han gjorde var bra. Han kom ut bra och klistrade några inlägg och han höll tätt när Wolves kom till avslut.

U15-spelaren James Nolan blev inbytt mitt i andra halvlek för hans debut i juniorlaget.

Sammantaget en mycket bra insats av United. Vi har tre matcher kvar på säsongen och leder i skrivande stund serien, fem poäng före Manchester city. Det är emellertid city som har avgörandet i egna händer, då de har två matcher till godo. Den här helgen möter de Burnley och den matchen har när detta skrivs precis startat.

Redan på tisdag har vi nästa juniormatch, då vi åker till bottenlaget Sunderland för en match som har avspark redan 14.00.