Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Tottenham Hotspur

West Ham United Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Första Manchester United-lag i spel den här söndagen är damerna. Klockan 13.30 är det avspark mellan United och Tottenham Hotspur i FA Women’s Super League.

För United handlar det om att gripa det försvinnande lilla halmstrået i kampen om en Champions League-plats. För Tottenham handlar det främst om att för första gången någonsin undvika förlust mot United.

Manchester Uniteds lag

De största blickarna riktar vi faktiskt mot bänken idag. Detta då Leah Galton och Alessia Russo äntligen är tillgängliga efter långtidsfrånvaro. Notabelt på bänken är att även Jackie Groenen sitter där.

Earps
Batlle, A Turner, M Turner, Smith
Zelem, Staniforth
Sigsworth, Toone, Hanson
Press

Tottenhams lag

Förutsättningarna

United och Arsenal slåss om den sista Champions League-platsen. Lagen har just nu samma poäng men det är ändå enorm fördel Arsenal, då de har överlägsen målskillnad och en match till godo. Skulle United leta sig förbi från det här utgångsläget skulle det vara en skräll i proportion med när Leicester vann Premier League.

Tottenham ligger åtta i den tolv lag starka tabellen, med tre poäng upp och fyra poäng ner till lagen närmast i tabellen. I praktiken är det uteslutet att de rasar till sistaplatsen som är den enda positionen som innebär nedflyttning.

Tidigare möten

Lagen har mötts fem gånger, samtliga i ligaspel. United har idel vinster med målskillnaden 16-2. Lagen möttes i oktober i London och det blev det jämnaste mötet hittills men United vann till slut med 1-0 efter mål av Millie Turner.

Den senaste hemmamatchen spelades i januari 2020 och då blev det en enkel 3-0-seger för United.

Teve

Matchen visas på Viaplay.