Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt kontrakt för Bailly

Manchester United och Eric Bailly fortsätter sitt samarbete. Den ivorianska mittbackens kontrakt skulle ha gått ut nästa sommar och det såg länge ut som att det skulle bli en försäljning inom en snar framtid – men nu har parterna alltså kommit överens om en förlängning.

Eric Bailly kom till klubben sommaren 2016 från Villarreal och har sedan dess varit en populär figur i laget, men också väldigt skadedrabbad. Nu har han kritat på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig till sommaren 2024, med en option på ytterligare ett år.

”Jag är väldigt glad. Det här valet var inget jag behövde fundera på. Jag älskar den här klubben och jag älskar att spela för Manchester United. Jag är glad och det är även min familj, allt är bra.

”Nu har perioden med min skada passerat och jag är redo och känner mig bra, och det är det. Ett nytt kontrakt är som en ny utmaning och jag är redo för detta”, säger Bailly till klubbens hemsida.

Han berättar fortsättningsvis att han är glad över förtroendet från tränaren och staben.

”Det är därför jag säger att detta nya kontrakt visar att gruppen tror på mig – tränaren, staben och spelarna. För mig är det väldigt viktigt. Och det är därför jag valde att stanna i klubben.”

Vidare säger Bailly att laget är i en bra position inför slutskedet av säsongen.

”Vi hoppas att vi kan vinna den här trofén (Europa League). Det är väldigt viktigt för oss och supportrarna och för säsongen. Vi vill avsluta bra i Premier League också, det är jag säker på att vi kommer göra.”

Han hoppas att han kan ta sig igenom resten av säsongen utan skador och blickar dessutom framåt mot nästa säsong.

”Vi har fler utmaningar nästa säsong – förhoppningsvis Champions League – och, för mig, är min dröm att vinna Premier League. Det är min stora dröm.

”Jag tror, jag tror. Jag tror på mina lagkamrater. Vi är ett bra, ungt lag. Laget vill utvecklas och det är väldigt viktigt för gruppen inför nästa säsong.”

Tränare Ole Gunnar Solskjaer säger att han är nöjd över Baillys förlängning och att mittbacken ständigt utvecklas.

”Eric har utvecklat sin robusthet under min tid som tränare och han kommer fortsätta att spela en betydande roll i truppen”, säger managern.

”Han har en fantastisk snabbhet, tajming med tacklingar och har den där aggressiviteten som, så klart, du behöver som mittback. Han är en populär medlem i gruppen och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med honom framöver”, avslutar Solskjaer.

Det kom rapporter tidigt under dagen, bland annat från ESPN och Manchester Evening News, som hävdade att parterna till sist hade kommit överens sedan det skett framsteg i förhandlingarna under den senaste veckan. Båda tidningarna menar att 27-åringen har eftersökt försäkringar om speltid. Han sägs vara tillfreds med upplägget att Harry Maguire och Victor Lindelöf är före honom i rangordningen så länge han får chanser att bevisa sig.

Manchester Evening News hävdar samtidigt att klubben fortsatt vill förstärka på mittbackspositionen i sommar.