Snackisar efter Manchester United – Roma 6-2

Europa League-semifinalen del ett mot Roma på Old Trafford. En blanda och ge-insats som heter duga under första halvlek, där man först tog ledningen för att sen tappa den. Ett lag som sliter i seriespelet kom till Old Trafford för att bjuda upp till kamp där Manchester United blev för starka. Slutresultatet skrivs till 6-2.

Pogba – matchens man

Ja, hur ska man sammanfatta Paul Pogbas insats. En spelare som verkligen var högst delaktig i båda ändarna av planen. Började med ett helt underbart förarbete till 1-0, gav bort straff till 1-1, startade anfallet till 2-2, delaktig i 3-2 och nickar in 5-2. En spelare som verkligen var delaktig i alla skeden av matchen.

Det är väl ingen underdrift att Paul var den spelare som stod ut absolut mest idag i Manchester United, på gott humör och villig att verkligen spela.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag var en av dom som sa att Paul inte skulle få en minut till efter uttalanden från Raiola om att han ville lämna inför avgörande match i Champions League, för att man spelar inte spelare som inte vill vara kvar.

Jag kryper idag till korset och säger att ett nytt kontrakt på Paul kan vara sommarens viktigaste förhandling.

Upp, ner och upp

Ja, så man man verkligen sammanfatta Manchester Uniteds match idag. Inledningsvis hade man matchen och man gav verkligen en känsla av att detta kunde sticka iväg.

7-1-mötet från forna glansdagar återspeglade sig på näthinnan, men innan man ens visste ordet av det så stod det 1-2 till Roma. Matchbilden pendlade och det såg idéfattigt ut, all den dominans man hade inledningsvis var som bortblåst.

Man gick in till halvtidsvila aningen chockade över att Roma inte bara bjudit upp till kamp utan faktiskt ledde i halvtid.

Avhyvlingen var nog ett faktum, då man kom ut som ett helt annat lag och totalt dominerade matchen. Man kunde faktiskt också kunde höra Ole skrika ”Keep the tempo up” under andra halvlek.

Bruno Fernandes och Edinson Cavani

Bruno Fernandes, man kan säga mycket om den spelaren. Nästan allt gott, men han har slitit med en formdipp på sluttampen och verkat allmänt frustrerad.

Idag fick han islossning, med två mål och två assist. Han visar otrolig spelglädje i andra halvlek och detta är nog väldigt välbehövligt för såväl humöret som självförtroendet.

Bruno själv har bidragit med åtta mål och fyra assist på tolv matcher i europeiska utslagsmatcher.

Men man ska inte heller missa att hylla Edinson Cavani, som gör en riktigt bra andra halvlek och sätter dit kvitteringen och är sedan mer eller mindre delaktig i alla mål i andra halvlek.

Manchester United har ett riktigt hästjobb att göra med att få kvar Cavani även nästa säsong, för att han är verkligen den mest naturliga och bästa anfallaren Manchester United har just nu.

Intressant fakta

Roma gjorde tre byten redan under första halvlek, där man gjorde det tredje i minut 37. Man gjorde heller inga byten under halvtidsvilan. Man har rätt att byta ut fem spelare men endast vid tre tillfällen, Roma gjorde alltså sina byten individuellt.