Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik april 2021

Southampton v Manchester United - Premier League

April är över, och det var en minst sagt lyckad månad för Manchester United. Sju matcher spelade, sex av dessa vanns och man lyckades göra 18 mål och blott släppa in fem. Här går vi igenom hur spelarna skötte sig denna månad.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september häroktober härnovember härdecember härjanuari här, februari här och mars här.

Speltid

Vi börjar med en skräll, då mest speltid i månaden inte gick till Harry Maguire. Faktum är att lagkaptenen inte ens når in på topp tre, utan blott slutar fyra på listan. Anledningen till hans dropp finner vi när vi minns tillbaka på att han var avstängd i returmötet mot Granada. Utöver den matchen, ja då spelade han givetvis varenda minut.

I toppen av speltidsberget hamnar istället vår käre svensk, Victor Lindelöf, som spelade månadens samtliga minuter. Aaron Wan-Bissaka och Bruno Fernandes skuggar honom som tvåa och trea på listan, och det var bara dessa herrar som startade samtliga sju matcher. Ytterligare tre spelare medverkade i samtliga matcher, men inte från start. Dessa är Paul Pogba (sex starter, ett inhopp), Mason Greenwood (fem, två) och Edinson Cavani (fyra, tre).

Sammanlagt fick 21 spelare speltid. De som tillhör A-truppen men inte fick speltid är Sergio Romero, Lee Grant, Eric Bailly, Phil Jones, Anthony Martial och Shola Shoretire.

Mål och assist

Sju matcher spelade, nätet hittades i sex av dessa och det gjordes hela 18 gånger, mycket tack vare månadens sista match. Det är inte säsongens bästa månad, i december gjorde laget 20 mål och i februari hela 21 (de nio mot Southampton hjälpte en del här…), men tre mål i snitt per match får anses med beröm godkänt.

Sex olika spelare tog sig in i målprotokollet, med de två som väl får ses som klubbens mest naturliga anfallsspelare i toppen med fem var. Jag pratar naturligvis om Edinson Cavani och Mason Greenwood, där den förstnämnde blir månadens poängkung då han också registrerades för två assist, samtidigt som Greenwood nöjde sig med en sådan och därför kommer tvåa.

Bruno Fernandes är som brukligt med högt, med tre mål och tre framspelningar, och Paul Pogba är också värd en shout out med sitt visserligen enda mål, men hela fyra framspelningar.

Sammantaget noterades åtta spelare för minst ett mål eller en framspelning.

Månadens buse

Slutligen hamnar vi på kategorin som, helt ärligt, sällan levererar några konstigheter. United lyckades under april dra på sig 16 varningar på de sju matcherna, alltså lite drygt två i snitt per match. Ingen katastrof, inget som sticker ut. ”Värsta syndare” blev Maguire och Pogba, med tre varningar var.