Damlaget: Bristol City – Manchester United 0-1

Aston Villa Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester United greppade efter ytterligare halmstrån i jakten på Champions League-plats i och med dagens match borta mot Bristol City. Ett självmål skulle visa sig bli tungan på vågen mot tabelljumbon men i och med att tredjeplacerade Arsenal vann sitt möte under dagen är nu Europas finrum inte längre aktuellt.

Det var ett United som reste till Bristol med mål att vinna. Det gjorde man också, till slut.

Det skulle dock sitta långt inne för Casey Stoneys tjejer, som med tio minuter kvar räddades av ett självmål av hemmalagets Yana Daniëls.

Första halvlek ska inte ha varit något att skriva hem om utan det var istället en bit in i andra halvlek som United började komma något sånär mer på rätt köl.

Några sex mål, som i senaste ligamötet lagen emellan var det inte fråga om, och egentligen hade det inte gjort någon större skillnad, om vi ser till målskillnadsaffär mot Arsenal på platsen ovan i tabellen. Londonlaget har nämligen 26 mål till godo…

Nåväl, Jackie Groenen byttes in efter knappa timmen till förmån för Ella Toone och det var just Groenen som såg till att saker och ting började hända för Uniteds del.

26-åringen var med och skapade ett par halvchanser mot slutet och hade även ett finger med i uppbyggnaden till det så viktiga ledningsmålet.

Christen Press fick bollen i vänster ytterposition, utmanade sin försvarare, och skickade in bollen framför mål där Jane Ross dök upp. Den inbytte skotskan såg faktiskt ut att vara sist på bollen men i protokollet räknas det alltså som självmål.

Dagens match kan i mångt och mycket sägas avslutat ligasäsongen för Uniteds del. Tredjeplatsen är som sagt inte längre att tänka på, i och med att Arsenal under dagen besegrade Everton med 2-1. Ett Everton som United för övrigt tar emot i nästa match, vilken sätter punkt för ligasäsongen.