U23: Derby County – Manchester United 2-6

Omari Forson slog till med ett mål och två assists när han på måndagskvällen debuterade i Manchester Uniteds U23. Förutom Forson var Anthony Elanga och Shola Shoretire framstående med två mål och en assist vardera, då United besegrade Derby County med 6-2 på bortaplan.

Inte bara resultatet utan även målordningen replikerade a-lagets seger mot Roma. United tog ledningen, Derby vände och sedan avslutade United med matchens fem sista mål. Till skillnad från a-laget hade emellertid U23 vänt på steken redan före pausvilan.

Det mest notabla när startelvan presenterades var att Omari Forson tog plats som högerytter. Därmed debut i U23 för juniorlagets näst yngsta spelare. Det tog inte ens en halvminut för Forson att göra intryck, då han serverade Anthony Elanga för matchens första mål. Mark Helm, Charlie McCann och Hannibal var också involverade i förarbetet.

Derby skulle emellertid slå tillbaka direkt, då Olamide Ibrahim – med förflutet i United – kvitterade efter fyra minuter. Målet kommer efter inkast och ett stort misstag av Will Fish.

Efter kvitteringsmålet var Derby det bättre laget och när de tog ledningen efter en halvtimme var det rättvist. Svagt försvarsspel av Max Taylor och Reece Devine ser United ge bort bollen långt ner på egen planhalva. Detta resulterar i att Cameron Cresswell ohotat kan avancera in centralt. Uniteds försvar ger Cresswell alldeles för stor yta men avslutet är högklassigt.

Den här gången är det United som slår tillbaka direkt. Målet är aningen turligt men också frukten av ett bra anfall, där Mark Helm spelar in till McCann för avslut. McCann sparkar hål i luften men styr bollen bakåt till Ethan Galbraith som trycker in bollen i nät med ett pressat avslut.

United tar sedan ledningen efter en superb kontring. Taylor nickar undan en frispark och via Hannibal och Forson får Elanga friläge. Målvakten räddar förvisso avslutet från svensken men Shola Shoretire har följt med och är först på returen.

United var inte nöjda där och skulle gå till pausvila i tvåmålsledning. Den här gången agerar Shoretire framspelare då Forson blir målskytt i U23-debuten.

Efter paus var det Uniteds match och det var bara en tidsfråga innan ledningen skulle utökas. Hannibal, Shoretire och Elanga har bra chanser medan Álvaro Fernández rånades på en solklar straff.

När United utökar till 5-2 är det efter ett långt anfall till vänster. Elanga bryter sig ut från kanten och tar sig in i straffområdet via väggspel med Forson. Därefter dansar sig Elanga förbi flera motståndare som är passiva och till slut trycker Elanga in sitt andra mål för dagen.

Direkt efter 5-2 har Derby en boll i stolpen.

Istället är det United som gör 6-2 med kvarten kvar, då även Shoretire blir tvåmålsskytt. United har ett långt anfall och Helm (som inledde som högerback men avslutade som mittfältare sedan Galbraith klivit av skadad) spelar ut till Elanga på kanten. Svensken kan enkelt spela in till Shoretire som lämnats fri. Shoretires andra mål avslutar målskyttet för kvällen.

Kort därefter blir Zidane Iqbal inbytt för Forson. Detta noterar vi då det var Iqbals debut i U23.

Vi noterar flera framstående prestationer av Uniteds offensiva spelare, med Anthony Elanga i spetsen. Även de båda U17-spelarna Shola Shoretire och Omari Forson måste framhållas. För Forson en mycket imponerande debut i U23.

Kvällens seger ser United passera Derby i tabellen och klättra till femte plats i Premier League 2. Detta när det återstår en omgång att spela. Även i säsongsavslutningen, om en vecka, är det Derby som står för motståndet. United har en teoretisk chans att sluta fyra men ska då ta in tre poäng och åtta mål på Blackburn så det handlar snarare om att bevaka femteplatsen. Everton, Derby (båda en poäng bakom United) och Liverpool (två poäng bakom United) har alla chansen att passera United.

Toppbilden en arkivbild.

Derby County – Manchester United 2-6 (2-4)

Premier League 2, Division 1, 3 maj

0-1 ( 1  ) Anthony Elanga (Forson)
1-1 ( 4  ) Ibrahim
2-1 (31  ) Cresswell
2-2 (33  ) Ethan Galbraith (McCann)
2-3 (39  ) Shola Shoretire
2-4 (45+1) Omari Forson (Shoretire)
2-5 (71  ) Anthony Elanga (Forson)
2-6 (76  ) Shola Shoretire (Elanga)

Uniteds lag: Kovár; Helm, Taylor, Fish (Fernández 46), Devine; McCann, Galbraith (Wellens 57), Shoretire; Forson (Iqbal 77), Hannibal, Elanga

SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS