Glazers vägrar sälja; Johnstone kan återvända; Publik på EL-finalen

Det kommer kanske inte som någon chock men nu har det dykt upp rapporter om att Uniteds ägare, Glazer-familjen, vägrar att sälja klubben – trots helgens massiva protester (men samtidigt, vad annars ska de säga?). Vidare rapporterar vi om Premier Leagues försök till att stoppa framtida ”superligor”

United sägs vara på jakt efter en återförening med Sam Johnstone. Dessutom blir det publik på Europa League-finalen.

Glazers vägrar sälja – klubben ser över säkerheten

I svallvågorna efter de massiva supporterprotesterna mot ägarfamiljen Glazers, som bland annat innebar att Uniteds match mot Liverpool tvingades skjutas fram, kommer det nu rapporter gällande ägarnas ståndpunkt. De tänker inte sälja klubben, och planerar fortsatt att nå sitt mål om en värdeökning på klubben från tre miljarder pund till tio miljarder pund, menar The Guardian.

Vidare ska nu klubben se över sin säkerhet kring arenan och spelarhotellet The Lowry. Supportrar som utförde kriminella handlingar kan komma att stängas av. Det innebär nödvändigtvis inte att de som tog sig in på arenan straffas, men de som ska ha orsakat skada på två poliser samt delar av arenan kan komma att få stå till svars för detta.

I ett officiellt uttalande på sin hemsida menar klubben att de uppgifter som cirkulerar om att anställda på plats ska ha släppt in demonstranter på arenan inte stämmer.

”Majoriteten av våra supportrar har och kommer fördöma kriminell skada, tillsammans med någon form av våld mot klubbanställda, polis eller andra supportrar, och det blir nu polisfrågor.

”Klubben har ingen önskan om att se fredliga demonstranter straffade, men kommer arbeta tillsammans med polisen för att identifiera de som har varit inblandade i kriminell aktivitet, och kommer också att dela ut egna sanktioner till säsongskortsinnehavare eller medlemmar som identifieras, enligt den publicerade sanktionspolicyn”, skriver klubben.

Granskning av klubbens ekonomi

Ett tips till den som vill veta mer om de bakomliggande faktorerna till supportrarnas ilska mot ägarfamiljen kommer här. Swiss Ramble har granskat ekonomin under de 15 år Glazers har styrt klubben, och satt ihop en längre tråd som åskådliggör flertalet stora problem.

PL vill stoppa framtida ”superligor”

Premier League har kommit med ett uttalande där de förklarar hur de nu jobbar för att säkerställa att framtida försök till superligor inte går att genomföra. Bland annat kommer man, med FA:s stöttning, göra följande:

  • Lägga till ytterligare regler och lagar för att säkerställa att principerna av Premier League och en öppen tävling skyddas
  • Nya stadgar som alla klubbägare måste skriva på, som binder dem till kärnprinciperna av Premier League
  • Överträdelser mot dessa regler och stadgar kommer innebära signifikanta sanktioner
  • PL och FA anlitar stöd från regeringen för att ta in lämplig lagstiftning för att skydda fotbollens öppna pyramid, principer av sportsliga meriter och integriteten av fotbollens samfund

United jagar återförening med Johnstone?

Sam Johnstone tillhör samma upphaussade United-kull som bland annat Paul Pogba (de som vann FA Youth Cup 2012). Han lyckades däremot aldrig lägga handskarna på platsen som klubbens förstekeeper och lämnade till sist 2018 – efter hela tio utlåningar. Den här säsongen i Premier League, precis som förra i The Championship, har han lovordats rejält för sina insatser i nedflyttningshotade West Bromwich.

Mark Ogden, på ESPN, menar nu att United har anslutit sig till West Ham och Tottenham i jakten på 28-åringens signatur till nästa säsong. Detta då David De Gea osannolikt kommer nöja sig med att spela andrafiol framöver och troligen kan komma att lämna klubben i sommar.

Enligt Ogden är det scenariot sannolikt och United vill då vill hitta en målvakt som kan utmana Dean Henderson om platsen mellan stolparna nästa säsong. När West Bromwich köpte Johnstone från United 2018 fick de betala 6,5 miljoner pund. De sägs nu kräva 18 miljoner pund för spelaren vars kontrakt går ut nästa sommar. Däremot har United en klausul som innebär att man skulle få en viss procent om WBA sålde Johnstone – vilket tros trissa ner priset.

West Ham sägs dock vara favoriter till Johnstones signatur, mycket på grund av den fördelaktiga relationen David Moyes har med målvakten sedan tiden i United samt att han i London-klubben kan erbjudas garanterad regelbunden speltid. Johnstone själv ska däremot, enligt ESPN, vara öppen för att återvända till United.

Bekräftat: Publik på EL-finalen

Uefa har nu bekräftat att det blir publik på Europa League-finalen i Gdansk, Polen. Man kommer släppa in en publik på 25 procent av arenans kapacitet, vilket betyder 9 500 åskådare. Finallagen får 2 000 biljetter vardera medan 2 000 biljetter finns till för öppen försäljning via Uefas hemsida. Resterande biljetter går till olika sponsorer och kommittéer med mera.

United kan säkra sin finalplats på torsdag när laget reser till Rom för returmötet med AS Roma. Det första mötet vann United med 6–2.

Fler spelare till EM

Avslutningsvis kan vi rapportera att Uefa nu har bekräftat att landsgagens EM-trupper vidgas från 23 till 26 spelare. Något som eventuellt kan påverka United då någon extra spelare från klubben möjligtvis kan tillkomma i någon trupp till mästerskapet.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS