Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inf̦r: Roma РManchester United

Efter 6–2 vinsten på Old Trafford förra veckan reser Manchester United till Rom med ett väldigt bra utgångsläge. Det ska mycket till om ett minst sagt skadedrabbat Roma ska lyckas vända på den här steken.

Manchester United

Eftersom söndagens protester har United faktiskt fått vila i en hel vecka, något som inte varit särskilt vanligt den här säsongen. Men det kan ha varit välkommet för en del spelare.

Med det sagt bör Ole Gunnar Solskjaer rotera imorgon. Det finns ingen som helst anledning att spela starkast möjliga lag, ge minuter till spelare som inte spelat så mycket tidigare. Allt annat är ett felbeslut.

Anthony Martial, Daniel James och Phil Jones är de enda spelarna som definitivt missar matchen. Marcus Rashford har som bekant haft sina skadebekymmer men annars är det en nästintill skadefri trupp som reser till Rom.

Med en del spelare som spelat väldigt mycket fotboll och en 6–2 ledning att ta med sig tror jag att norrmannen väljer att formera följande startelva.

David de Gea kommer att vakta målet, det är en garanti. Framför honom utgår jag från att Eric Bailly startar, bredvid honom lär Harry Maguire spela, han vilar ju inte. På kanterna känns Aaron Wan-Bissaka och Alex Telles närmast en startplats.

Nemanja Matic borde få chansen från start imorgon och bredvid honom tror jag att Scott McTominay spelar. Sedan är det återigen dags för Donny van de Beek att få chansen från start i den lite mer framdragna rollen på mitten.

Om Daniel James varit frisk hade han nog varit given. Men nu blir det förhoppningsvis Amad och Mason Greenwood som startar på varsin kant. Edinson Cavani känns självklar längst fram.

Om någon av Paul Pogba, Marcus Rashford eller Bruno Fernandes startar morgondagens match är det på gränsen till tjänstefel, enligt undertecknad.

Möjlig startelva:

Roma

Roma har inte en rolig period bakom sig. Tre förluster och ett kryss på de senaste fyra matcherna och dessutom ett gäng skador på ett flertal nyckelspelare.

Igår blev det även officiellt att José Mourinho kommer att ta över som ny tränare i sommar, som att strö salt i såren på klubbens fans.

6–2 förlusten mot United förra torsdagen följdes upp av en 2–0 förlust borta mot Sampdoria i helgen och de befinner sig nu på en sjundeplats i Serie A, nio poäng bakom värsta rivalen Lazio och 14 poäng upp till en Champions League-plats.

Totalt saknar de sju spelare som är borta på grund av skada där de flesta av de spelarna vanligtvis är startspelare. Med det i åtanke tror jag att Paulo Fonseca formerar sitt lag så här.

Antonio Mirante kommer att starta i mål. Framför honom i en tre- eller fembackslinje tror jag att Chris Smalling, Gianluca Mancini och Roger Ibañez startar centralt. Medan wingback-rollerna lär axlas av Bruno Peres och Rick Karsdorp.

Bryan Cristante lär kliva in i Jordan Veretouts frånvaro och bredvid honom på det centrala mittfältet lär Amadou Diawara starta, om han hinner bli kvitt sina ljumskbekymmer. Annars blir det troligtvis Gonzalo Villar som tar den platsen.

Henrikh Mkhitaryan och Lorenzo Pellegrini känns givna på de offensiva mittfältet där de brukar ha ganska fria roller. Framför den duon är Edin Dzeko given.

Möjlig startelva:

Historik

Senast Manchester United mötte Roma på Stadio Olimpico var den första april 2008, alltså drygt 13 år sedan. Då skrevs slutresultatet till 2–0 i Uniteds favör. Målen? Jo, de gjordes av Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo.

Visste ni att…

  • Manchester United har vunnit de fyra senaste matcherna mot Roma, alla tävlingar inkluderade.
  • Senast Roma vann en match med mer än ett mÃ¥l var i den första Ã¥ttondelsfinalen mot Shakhtar Donetsk, den 11 mars i Ã¥r.
  • De senaste sex matcherna lagen emellan har slutat i fem United-vinster och en oavgjord match.

Matchinformation

Roma
Manchester United
Turnering: Uefa Europa League, semifinal 2:2
Match 1: United – Roma 6-2
Tid: Torsdagen den 6 maj 2021, 21.00
Plats: Stadio Olimpico, Rom
Domare: Felix Brych (Tyskland)
Teve: Kanal 9, Discovery+, Eurosport Player

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Jones (knä, inget datum)
  • Martial (knä, ev. maj)
Tveksamma:

  • James (oklart)
FORM
V8/4GranadaBEL2-0
V11/4TottenhamBPL3-1
V15/4GranadaHEL2-0
V18/4BurnleyHPL3-1
O25/4LeedsBPL0-0
V29/4RomaHEL6-2

Roma

Skador och avstängningar:

  • Calafiori (muskel, mitten maj)
  • Diawara (ljumske, inget datum)
  • El Shaarawy (skada, inget datum)
  • Kumbulla (höft, slutet maj)
  • López (axel, inget datum)
  • Pérez (muskel, inget datum)
  • Spinazzola (muskel, inget datum)
  • Veretout (muskel, inget datum)
  • Zaniolo (knä, mitten maj)
Tveksamma:

  • Pedro (muskel)
FORM
O15/4AjaxHEL1-1
F18/4TorinoBligan1-3
O22/4AtalantaHligan1-1
F25/4CagliariBligan2-3
F29/4Man UnitedBEL2-6
F2/5SampdoriaBligan0-2

United mot Roma

Totalt:75-1-119-6
Borta:31-1-14-3
Europa League:11-0-06-2
SENASTE MÖTENA
O2007-12-12BCL1-1
V2008-04-01BCL2-0
V2008-04-09HCL1-0
V2021-04-29HEL6-2
SENASTE BORTAMATCHER
F2007-04-04BCL1-2
O2007-12-12BCL1-1
V2008-04-01BCL2-0