Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Everton

Damernas ligasäsong skall avslutas idag. Var båda lagen kommer hamna i tabellen, fyra respektive femma, är redan klart sedan tidigare, varför dagens match endast har akademisk betydelse. Det är dock inte Uniteds sista match för säsongen, om en vecka har man Leicester i FA-cupens femte runda. En cup som förväntas färdigspelas nästa säsong

Manchester Uniteds lag

Detta är elvan Casey Stoney har valt idag. Mest noterbart är att hon inte chansar med Leah Galton, som har haft skadeproblem, och att Jackie Groenen är med i elvan efter att ha suttit mycket på bänken på sistone.

Motståndarnas lag

Förutsättningarna

Det är som sagt säsongens sista match, och på förhand vet vi redan att United kommer sluta fyra och Everton femma. Om inte United vinner matchen, Arsenal förlorar sin och United tar in de 26 mål som skiljer lagen i målskillnad. Vi håller det för osannolikt.

Tidigare möten

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, båda två på bortaplan. I december möttes man i en för United meningslös match i gruppspelet i damernas ligacup, en match United förlorade med 1-0. Bortamötet i ligan spelades 31 januari, då vann United med 2-0 efter mål av Ella Toone och Christen Press.

Teve

Matchen visas inte på svensk tv. För den som befinner sig i England kan matchen ses på FA Player.