Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Aston Villa – Manchester United (Starten på några absurda dagar)

Manchester United v Aston Villa - Premier League

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Aston Villa. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta. Vi försöker också ha ett öga på damernas hemmamatch mot Everton.


Senast uppdaterad: 2021/05/09 17:36

Aston Villa – Manchester United 1-3 (1-0)

Premier League, omgång 35 • 2021-05-09, 15.05 • Villa Park, Birmingham • domare: Chris Kavanagh

 

1-0 (24) Traoré

1-1 (52) Bruno Fernandes (straff)

2-1 (56) Mason Greenwood (Wan-Bissaka)

3-1 (87) Edinson Cavani (Rashford)

r/k (90) Watkins

 

Manchester United

Henderson; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (Bailly 78), Shaw; McTominay, Fred; Greenwood (Cavani 65), Fernandes (Matic 86), Pogba; Rashford

Avbytare: De Gea, Williams, Tuanzebe, Telles, Van de Beek, Mata

Aston Villa

Martinez; Cash, Konsa, Mings, Targett; Luiz (J. Ramsey 65), McGinn; Traoré, Barkley (Davis 78), El Ghazi (Wesley 78); Watkins

Avbytare: Heaton, Elmohamady, Hause, Nakamba, Chukwuemeka, Philogene-Bidace

Updated: 2021/05/09 17:36
 • 0
 • Share


2021/05/09 17:36
Tack för idag

Dubbla Unitedsegrar idag alltså. Matchrapport för damerna samt snackisar och betyg kommer här under eftermiddag/kväll, håll utkik efter det.

Härifrån matchdagsbloggen säger vi tack för idag!

 • 2
 • Share


2021/05/09 17:29
Damerna slut

Uniteds damer tar en seger i säsongens sista ligamatch. 2-0 blev slutresultatet, Ella Toone och inhoppande Kirsty Hanson målskyttar.

 • 0
 • Share


2021/05/09 17:16
70 poäng

Efter de tre poängen idag har United alltså 70 poäng och ligger på andra plats med fyra matcher kvar. City är det, som vi pratade om före match, för långt till då de ligger på 80 poäng och har tre matcher kvar.

Men Champions League-spel är nu nästan, nästan, nästan klart även i teorin. Liverpool på sjätte plats med 57 poäng och fyra matcher kvar kan inte gå ikapp, men femteplacerade West Ham har en poäng mer och även de fyra matcher kvar. Så om West Ham vinner sina fyra sista och United förlorar sina fyra sista och West Ham arbetar in skillnaden i målskillnad (United har +31, West Ham +11), ja då kan United missa CL.

Detta om Leicester (nu 63 poäng, tre matcher kvar) och Chelsea (64 poäng, tre matcher) tar tillräckligt med poäng för att gå om United också så klart, vilket verkligen inte är säkert det heller.

Faktum är att United skall stå för en enorm genomklappning för att ens tappa andraplatsen…

 • 1
 • Share

Manchester United vinner den andra halvleken med 3-0 och därför matchen med 3-1, vilket gör att klubben nu har 25 raka bortamatcher i ligan utan förlust. United har den här säsongn plockat 31 poäng efter att först ha legat under, vilket även det är en enorm siffra.

Första halvlek var dock för svag, om vi bortser från den första kvarten, det skall inte glömmas. Men att veta att Unitedspelarna har de pannben de har nu, att veta att man alltid kan vinna en match, det känns fantastiskt.

 • 0
 • Share


2021/05/09 16:53
Watkins utvisad

Dubbla smällar för Aston Villa. Tämligen direkt efter avsparken tar sig Ollie Waktins in i straffområdet och försöker filma till sig en straff mot Dean Henderson. Kavanagh uppmärksammar dock filmningen, och Watkins får istället sin andra varning.

 • 0
 • Share

Edinson Cavani punkterar (förhoppningsvis) matchen med en oerhört fint vinklad nick till 3-1 i den 87 minuten.

 • 0
 • Share


2021/05/09 16:49
Matic in

Med drygt fyra minuter kvar gör Ole Gunnar Solskjaer sitt sista byte, och nu skall det spelas defensivt för hela slanten då Nemanja Matic ersätter Bruno Fernandes.

 • 0
 • Share


2021/05/09 16:41
Maguire skadad

Harry Maguire ser ut att ha skadat vristen, och tvingas lämna planen med tolv minuter kvar. Eric Bailly ersätter honom.

Samtidigt gör Villa ett par förändringar de med.

 • 0
 • Share


2021/05/09 16:29
Första byte

65 minuter in i matchen tar Ole Gunnar Solskjaer ut Mason Greenwood och sätter in Edinson Cavani. Ett trevligt byte att kunna göra.

Om det är en indikation på att Greenwood skall vila sista 25 plus tillägg för att han skall starta igen på tisdag vet vi inte, men spontant låter det inte ologiskt.

 • 0
 • Share

1-1 i matchminut 52, 2-1 i matchminut 56. Mason Greenwood målskytt efter en fin vändning och avslut i första hörnet. Aaron Wan-Bissaka med ett fint förarbete får assisten.

 • 0
 • Share

Bruno Fernandes kliver fram och rullar enkelt in straffen. 1-1.

 • 0
 • Share


2021/05/09 16:15
Straff United

Pogba är briljant och ordnar straff för United sex minuter in i den andra halvleken.

 • 0
 • Share


2021/05/09 16:09
Inga byten

Andra halvlek är på väg att dra igång. En Solskjaer som minst sagt såg missnöjd ut väljer att inte göra något byte direkt, utan samma elva får fortsätta. Viktigt med betydligt bättre fokus nu.

 • 0
 • Share


2021/05/09 15:54
Halvtid

Bra start, sen tappades det. Det är den korta sammanfattningen av den första halvleken. United skapade både två och tre bra lägen första tio minuterna, sen tilläts Villa komma in i matchen och efter 24 minuter gjorde så Bertrand Traoré det som än så länge är halvlekens enda mål.

Den stora svagheten idag ligger på innermittfältet, där McFred har enorma problem med att få tag i matchen. En av dem, då helst McTominay, borde få lämna redan i halvtid. Förslagsvis med Cavani in och lite omflyttningar av andra spelare.

 • 0
 • Share

Traoré gav Aston Villa ledningen med 1-0 för tio minuter sedan. Misstag av Greenwood, McTominay och Fred, samt ett ganska svagt försvarsspel av Lindelöf, ledde fram till målet. Det mest minnesvärda är dock Traorés skott, som satt i en av de absolut yttersta maskorna i Hendersons kryss, helt otagbart.

Något mer positivt är att Ella Toone nyss gava damerna ledningen med 1-0 mot Everton efter bara sex minuter.

 • 0
 • Share


2021/05/09 15:02
Då kör vi

Ja men då så, då är lagen inne på planen och United skall spela boll i ligan igen, för första gången sedan den mediokra 0-0-tillställningen mot Leeds. Full fart framåt nu gubbar!

 • 0
 • Share


2021/05/09 14:41
Sist det begav sig

Manchester United har ju faktiskt mött Aston Villa två gånger den här säsongen redan. Den första matchen var ju dock en träningsmatch, säsongens enda för United.

Den kan vi inte dra många slutsatser av. I elvan såg vi spelare som Diogo Dalot (nu utlånad), Tim Fosu-Mensah (nu såld), Jesse Lingard (nu utlånad) och Odion Ighalo (lämnade när kontraktet gick ut i januari. Utöver det hoppade Ethan Galbraith, Anthony Elanga, Lee Grant och nu utlånade Teden Mengi in, och ingen av dessa kommer medverka idag. Visst, Grant kommer värma upp, men inte mer än så.

Matchen slutade 1-0 till Villa, efter mål av Ollie Watkins.

Hemmamatchen i ligan spelades på nyårsdagen, och var en smula roligare. Eller ja, United tog tre poäng i alla fall. Anthony Martial gjorde ett sällsynt nickmål på ett (även det lite för sällsynt) fint inlägg från Aaron Wan-Bissaka. Villa kvitterade tio minuter in i den andra halvleken, men fem minuter senare avgjorde Bruno Fernandes på straff efter att Paul Pogba dragits ner.

Det var dock nära att det bara blev en poäng, långt in på stopptid stod Eric Bailly för en mäktig block på ett närskott. Utan ivorianen, som i matchen ersatte en skadad Lindelöf, där hade starten på 2021 blivit en helt annan.

Höjdpunkter från matchen här.

 • 0
 • Share


2021/05/09 14:14
Tankar om elvan

Min första brasklapp när jag spekulerade om elvan, att Cavani kunde vilas, var alltså den väg Solskjaer valde. Och nej, jag gillar det inte, men samtidigt stör det mig inte något enormt.

Den stora frågan inför är väl om det blir Rashford eller Greenwood längst fram. Jag skulle föredra Greenwood, men tror på Rashford, något som stör mig mer än det faktum att Cavani inte spelar.

Så här lär dispositionen med andra ord bli.

Henderson

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McT – Fred

Greenwood – Bruno – Pogba

Rashford

Målvakt, backlinje och innermittfält inget att diskutera, det är det som Solskjaer föredrar.

Vi utgår från att Pogba startar till vänster, det var ju nu ett tag sedan han utgick från högerkanten även om det har hänt. Vår bäste centrala anfallare (i dagens elva alltså) skickas som sagt förmodligen ut till höger, medan Marcus Rashford lär ta den platsen istället.

Det är en stark elva, det får sägas. En elva som verkligen skall kunna ge Villa stora problem.

 • 0
 • Share


2021/05/09 14:06
Hemmalaget

Hemmalaget skall så klart också ha elva spelare på planen. Dessa är de elva som valts.

Bild

 • 0
 • Share


2021/05/09 14:05
Dagens elva

Då har elvorna kommit. Detta är den elva (och de avbytare) som Ole Gunnar Solskjaer har valt för dagen. Vi noterar att han alltså valde Cavani på bänken med Greenwood från start.

 • 0
 • Share


2021/05/09 14:03
Truppen

22 spelare skall ha anlänt. Dessa är de 22.

Målvakter: Henderson, De Gea, Grant

Försvarare: Wan-Bissaka, Williams, Maguire, Lindelöf, Bailly, Tuanzebe, Shaw, Telles

Mittfältare: McTominay, Van de Beek, Fred, Fernandes, Matic, Pogba, Amad, Mata

Anfallare: Cavani, Greenwood, Rashford

 • 0
 • Share


2021/05/09 13:55
Pogba ser ut att starta

Enligt MEN gör Pogba före matchen-intervjuer, vilket gör det troligt att han startar. Vi vet om tio minuter.

 • 0
 • Share


2021/05/09 13:49
Amad inte i truppen?

Om vi förstår Simon Peach rätt är Amad Diallo med i Birmingham, men att han ändå inte skall vara med i truppen. Tråkigt, det hade varit roligt att se betydligt mer av supertalangen.


 • 0
 • Share


2021/05/09 13:44
Dagens stora nyhet

Vi har inget nyhetssvep idag, då det normalt sett inte dyker upp speciellt mycket av värde under matchdagar. Mer än det vi skriver om kring matcherna, så klart.

Men sent igår kväll kom en nyhet som faktiskt är tämligen enorm. Från Jamie Jackson och The Guardian inhämtar vi nämligen att protesterna mot Glazerfamiljen skall ha gjort att ett företag som tänkt sponsra United skall ha dragit sig ur. Och det är inte en liten affär som United går miste om, det skall röra sig om 200 miljoner pund över sammanlagt tio år.


Företaget, The Hut Group (eller, egentligen ett underföretag till The Hut Group), skulle enligt uppgifterna ha blivit den nya tröjsponsorn på Uniteds träningströjor. Där sitter jut nu AON:s logga, men detta avtal går ut 30 juni och från den 1 juli skulle The Hut Group ha tagit över, men så blir nu alltså inte fallet om uppgifterna stämmer.THG, som de kallas, har kontor i närheten av Manchesters flygplats och skall ha blivit oroliga att missnöje skulle ha riktats extra mot dem, som ett lokalt företag.

Huruvida United kan hitta ett motsvarande avtal med mindre än två månader till avtalets start återstår att se. Om inte, ja då har supportrarnas protester alltså givit en förhållandevis stor ekonomisk påverkan.

Updated: 2021/05/09 13:46
 • 0
 • Share


2021/05/09 13:26
Hur startar United?

Vilka elva väljer Ole Gunnar Solskjaer från start idag tro? Som jag beskrivit tidigare tror jag han går för bästa möjliga lag idag, väljer att vila många på tisdag och så fullt ös på torsdag igen.

Elvan vi såg i torsdags var denna.

De Gea

AWB – Bailly – Maguire – Shaw

Pogba – Fred

Greenwood – Bruno – VDB

Cavani

Bytena som Solskjaer gjorde var att han tog ut Wan-Bissaka och Shaw (46), Pogba (64), Cavani (73) och Bruno (84). In för dessa kom Brandon Williams, Alex Telles, Nemanja Matic, Marcus Rashford och Juan Mata.

I införrrapporten trodde Beijar att Solskjaer skulle göra fyra byten, och ställa ut denna elva.

Henderson

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

McT – Fred

Rashford – Bruno – Pogba

Cavani

Och jag måste säga att om jag skall välja en elva, ja då blir det denna.

Den kanske mest troliga förändringe som skulle kunna ske är så klart att Cavani vilar, och att Greenwood då kliver in. Det som talar emot det är att Cavani fick gå ut sista kvarten i torsdags, och att det känns troligt att Solskjaer vill använda Cavani i två av veckans matcher, vilket gör det rimligare att han startar idag och på torsdag än att han vilar idag.

Om vi snabbt går igenom laget så har vi redan fått rapporter om att Henderson troligen kommer starta, vilket naturligtvis är helt rimligt. I backlinjen spelade ytterbackarna endast en halvlek i torsdags, så de skall vara redo idag, och Victor Lindelöf vilade så han bör ersätta Bailly idag.

På mittfältet ser jag inte att det skall bli nåt annat än McFred. Det är väl möjligen om man känner ett behov av att vila Fred, och därför drar ner Pogba, drar över Rashford till höger och spelar Greenwood. Men det känns osannolikt.

Bruno kommer spela, Rashford vilade från start i torsdags och lär därför starta, och Pogba fick gå ut redan efter dryga timmen i torsdags så han bör vara redo med.

Därav landar jag alltså på samma elva som Beijar. Om dryga halvtimmen vet vi.

 • 0
 • Share


2021/05/09 12:37
Citys förlust

Det faktum att Manchester City förlorade igår, skall vi dra några positiva slutsatser om det för Uniteds räkning?

Tjae, det mest rimliga att prata om är ju att det var Chelsea som vann, och att de därför närmade sig United. I nuläget ligger de tre poäng efter United, men har endast tre matcher kvar att spela mot Uniteds fem. Nog skall United klara av att hålla undan det? Därför var det på ett sätt positivt att Chelsea vann, så de håller Liverpool bakom sig.

Om vi då jämför med City, som United i nuläget är 13 poäng bakom med två matcher mindre spelade (City har 80 poäng, United 67). Lagens målskillnad, det skiljer inför dagens match 17 mål lagen emellan, gör att det troligen inte kommer räcka för United att komma ikapp till samma poäng – för att United skulle kunna gå om måste vi komma upp på fler poäng än City. Vinster i samtliga fem kvarvarande ligamatcher landar United på 82 poäng, vilket gör att City på sina tre sista matcher max får ta en poäng, och med tanke på att deras matcher är mot Newcastle, Brighton och Everton får vi konstatera att det inte kommer hända.

Så nej, vi skall nog inte dra några direkt positiva slutsatser kring Citys förlust igår. Någon ligaseger hjälper det oss inte nå i alla fall. Men visst, det känns väl bättre ju mindre marginalen upp är.

 • 0
 • Share


2021/05/09 11:53
Henderson skall starta

Från Manchester Evening News inhämtar vi att Dean Henderson troligen kommer starta idag. Inte förvånande, Solskjaer har valt Henderson som sin förstemålvakt för tillfället, vilket gör att De Gea spelar Europa League men sitter på bänken i ligan.

 • 0
 • Share


2021/05/09 10:17
Tidiga lagnyheter

Vi har ännu inte fått någon matchtrupp att grotta ner oss i, så vi kan inte med hjälp av det få någon hint kring hur Solskjaer tänker idag.

Det vi vet är skadeläget som vi rapporterade om i vår införrapport, där alltså Anthony Martial och Phil Jones saknas helt, och Daniel James skall vara tveksam. I övrigt skall alla finnas tillgängliga, vad vi vet i nuläget alltså.

 • 0
 • Share


2021/05/09 09:55
Starten på några absurda dagar

Sex matcher kvar, det är allt vi har av säsongen 2020/2021. En säsong som givetvis kommer leva kvar i minnet hos de allra flesta, då inte på grund av att säsongen resultatmässigt sticker ut på något sätt, utan att i princip hela säsongen som bekant spelats helt utan åskådare. 

United befinner sig i starten av några absurda dagar. Romamatchen i torsdags bör inte sitta alltför mycket i benen, med facit i hand gjorde United vad man skulle och tog sig vidare till finalen utan att överanstränga sig. Så gott som hela truppen lär dock behövas för att klara av spelschemat som nu kommer, och fan vet om inte Ole Gunnar Solskjaer till och med plockar fram Phil Jones ur frysboxen*, bara för att göra en poäng.

För 15.05 idag är det alltså Aston Villa, vilket följs av Leicester 19.00 på tisdag och Liverpool klockan 21.15 på torsdag. Skall vi gissa att vår norske tränare går med bästa manskap idag, roterar i princip hela elva mot Leicester för att sen gå fullt på torsdag igen? Det skulle ju passa oss som fans rätt bra i alla fall, att gå med ett svagare lag mot en av klubbarna som kämpar för att hålla Liverpool bakom sig och sen köra bästa lag mot just Liverpool.

På presskonferensen inför matchen sa Ole att det kan bli just så, att han byter hela elvan mellan matcher, och det logiska vore ju att göra det i den mellersta matchen. Efter Liverpool är det ju dessutom fem dagar till matchen mot Fulham, så där finns det ju inge anledning att vila de bästa.

Men idag är det alltså Aston Villa, som faktiskt slog Everton förra helgen men som före det hade två vinster på sina elva senaste ligamatcher, och därför tappat den direkta kontakten med kampen om platserna i nästa säsongs Europaspel. De saknar fortfarande Jack Grealish, men skall givetvis inte underskattas för det.

*Nej, jag tror inte att Jones är speciellt skadad. Inte längre i alla fall.

 • 0
 • Share