Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ett år till för Edinson Cavani i Manchester United

Vi dammar av Abba och ger Edinson Cavani ett år till i Manchester United. Den uruguayanska anfallaren har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

Det var i oktober som Cavani skrev på för Manchester United. Sedan dess har han gjort 15 mål och 4 assists på 35 matcher, med ett målbidrag per 98 minuter på planen.

Cavanis framtid har varit föremål för spekulation nästan hela säsongen. Länge tydde mycket på att han ville vända hem till Sydamerika men under våren har det hela svängt. Detta månne till följd av att både Cavani personligen och laget har presterat allt bättre.

Edinson Cavani säger:

Under säsongen har jag utvecklat stor tillgivenhet till klubben och allt som den representerar. Jag känner ett djup band till mina lagkamrater och personalen som arbetar bakom kulisserna här. De ger mig extra motivation varje dag och jag vet att vi tillsammans kan uträtta något speciellt.

Från den första stunden jag kom hit har jag känt managerns förtroende. Som en spelare ger den här tron dig den perfekta möjligheten att spela din bästa fotboll och jag vill tacka honom för det.

Jag har blivit rörd över hur gärna supportrarna ville att jag skulle stanna och jag kommer att göra allt för att ge dem glädje och lycka med mina prestationer på planen. Jag har inte kunnat spela inför publik på Old Trafford och det är något jag inte kan bärga mig för att få göra.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Jag sa när Edinson skrev på att han skulle ge oss energi, kraft och ledarskap till den här gruppen och jag har inte blivit motbevisad, han har varit allt jag trodde att han skulle vara och mer än så.

Som tränare kände vi till hans målrekord. Det är emellertid hans personlighet som har gett den här truppen så mycket, han har en vinnarmentalitet och han har otvetydig attityd till allt han gör.

Edinson är en av de sista att lämna träningsanläggningen och med hans förhållningssätt sätter han tonen för de ungdomar som är på väg fram. Jag har alltid önskat att han skulle stanna och uppleva sättet som våra fans kommer att ta emot honom på som spelare och det här betyder att han förhoppningsvis får den möjligheten.

Vi avslutar med sång:

Give it, give it, give it,
To Edi Cavani,
Just pass him the ball and watch him score all the goals.