Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Publik mot Fulham; United redo att buda på Sancho; Max Taylor lämnar

Tisdagens nyhetssvep är här och vi inleder med nyheten om att det kommer att tillåtas publik på Old Trafford nästa tisdag när Fulham kommer på besök. Utöver det kommer det uppgifter från Tyskland om att Manchester United äntligen är redo att möta Borussia Dortmunds krav och buda på Jadon Sancho. Utöver det har Max Taylor bekräftat att han i sommar kommer att lämna klubben för att söka nya utmaningar.

Men vi inleder med vad Ole Gunnar Solskjaer sa inför matchen mot Leicester ikväll.

Solskjaers presskonferens

  • Amad, Shola Shoretire och Anthony Elanga är alla aktuella för spel. De tränar med oss varje dag och några av ynglingarna kommer definitivt få chansen att spela. Om det är kortare inhopp eller från start är svårt att säga.
  • Hade velat gå ”all out” men det är svårt med tanke på det tuffa spelschemat. Omöjligt att starta med samma elva på tisdag mot Leicester och på torsdag mot Liverpool.
  • Det är svårt för mig och många pratar om integriteten i Premier League men skyll inte på mig när jag behöver rotera och göra ändringar. Det är för att jag måste.
  • Det är alldeles för hög risk för skador och det är inte rättvist mot spelarna, så jag behöver prioritera.
  • Några av spelarna har inte spelat mycket och nu är det tid för de att steppa upp och få den speltid de förtjänar.

Äntligen publik på engelska arenor

Nästa vecka är äntligen supportrar välkomna tillbaka till de engelska arenorna. Det bekräftades av Premier League under måndagskvällen.

För Manchester United innebär det att matchen mot Fulham nästa tisdag den 18 maj blir första gången sedan i mars förra året som det kommer att vara fans på Old Trafford.

10 000 fans kommer att vara tillåtna att se matchen på plats vilket så klart är ett välkommet besked och något som lovar gott inför nästa säsong.

Jadon Sancho – Uniteds högsta prioritet?

Enligt den tyska tidningen BILD är Manchester United nu redo att inleda diskussioner med Borussia Dortmund om en potentiell övergång för Jadon Sancho.

Detta efter att Edinson Cavani igår förlängde sitt kontrakt med ytterligare ett år vilket enligt uppgifterna ska innebära att United nu kan prioritera andra positioner.

Sancho har under väldigt lång tid kopplats ihop med en flytt till Manchester. Enligt BILD är nu äntligen Manchester United redo att möta prislappen på 90 miljoner euro, motsvarande 910 miljoner kronor.

Yttern har på 35 tävlingsmatcher den här säsongen gjort 14 mål och 18 assist.

Max Taylor lämnar United i sommar

21-årige Max Taylor som kom till klubben som väldigt ung bekräftar i en intervju med Manchester Uniteds officiella hemsida att han kommer att lämna klubben i sommar.

Den unga försvararen hamnade i fokus när han som 18-åring drabbades av testikelcancer vilket fick han att vara borta från fotbollen i drygt ett år.

Men Taylor besegrade cancern och kom tillbaka till fotbollen relativt snabbt. Han har spelat regelbundet i U23-laget och fanns med på bänken i en Europa League-match mot Astana förra säsongen.

Den här säsongen har han varit utlånad till Kidderminster Harriers men återvände till United i februari. Men i sommar är det alltså dags för Taylor att söka sig vidare.

Taylor berättar att det varit bestämt sedan förra sommaren och att han är öppen för att söka sig utomlands i hopp om att få spela mer seniorfotboll.