Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Casey Stoney lämnar Manchester United

Manchester United Women v Manchester City Women - Barclays FA Women's Super League

Vi möts av chockerande nyheter på onsdagseftermiddagen. Manchester United meddelar att damlagets huvudtränare Casey Stoney lämnar klubben efter säsongen.

Casey Stoney fick i juni 2018 uppdraget att leda och bygga Manchester Uniteds första professionella damlag. United vann Women’s Championship i överlägsen stil under lagets första säsong. Därefter följde två raka fjärdeplatser i Women’s Super League.

Enligt Telegraph är det Stoneys beslut att lämna United. En bidragande orsak förefaller vara att hon ska vara missnöjd med damlagets träningsförhållanden. Samtidigt har hon attraherat intresse från klubbar världen över. Mycket tyder nu på att hon flyttar till USA och NWSL. Enligt The Athletics Meg Linehan ska Stoney vara aktuell för att ta över den nya expansionsklubben San Diego.

Casey Stoney säger:

Det har varit en ära att leda damlaget i den här fantastiska klubben och det här har varit ett otroligt svårt beslut. Efter att ha kommit hit och startat laget från ingenting och sedan vinna Women’s Championship under vår första säsong har vi nu framgångsrikt etablerat laget som en makt i Women’s Super League. Jag har älskat att leda den här gruppen och jag är stolt över vad vi har uppnått tillsammans. Jag känner emellertid, efter en svår säsong som stördes av pandemin, att nu är den rätta tiden att ta lite tid och för någon annan att komma in och leda laget under nästa steg på dess resa. Jag vill tacka klubben, all fantastisk personal, fansen och framför allt spelarna för de otroliga erfarenheter vi har delat tillsammans de senaste tre åren.

Ed Woodward säger:

Casey har varit den drivande kraften bakom damlagets framgångar sedan hon kom till klubben 2018. Hon har varit en inspiration för hennes spelare och ledare, för alla i klubben och för fansen. Alla i Manchester United tackar henne för hennes hårda arbete och hängivenhet och hyllar hennes framgångar. Hon kommer alltid att vara en del av Manchester United-familjen.

John Murtough (fotbollsdirektör) säger:

Manchester United är fullständigt hängivna till vårt damlag och att bygga vidare på arvet av Caseys framgångar då vi går vidare. Med den nyliga historiska första matchen på Old Trafford och den påverkan laget har gjort på Women’s Super League är framtiden ljus. Medan vi är ledsna över att se Casey lämna kommer laget och verksamheten fortsätta gå från klarhet till klarhet.

United noterar att processen med att rekrytera en ny huvudtränare för damlaget är igång och att den nya huvudtränaren kommer att annonseras i sinom tid.

Den här nyheten kom onekligen från ingenstans och frågar ni undertecknad är det omöjligt att inte se det som något negativt. Stoney har ingalunda varit felfri men hon har byggt ett konkurrenskraftigt lag från ingenting. Det är svårt att inte tolka in att hon lämnar för att hon är besviken på hur United har skött damlaget. United har inte haft samma resurser som de tre engelska topplagen Chelsea, Manchester city och Arsenal.

Casey Stoney har en match kvar som huvudtränare för Manchester United. Detta då laget på söndag möter Leicester i FA-cupen.