Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi hoppas ha honom tillbaka till finalen

Ett slarvigt Manchester United har nu förlorat två ligamatcher i rad. En bra start gav en tidig ledning, vilket helt förbyttes till att bli en match full av dåliga passningar och tämligen uselt försvarsspel en bit in i den första halvleken, något som inte fungerar i Premier League. 2-4 skrevs slutresultatet till, och United behöver nu hitta formen igen så att man på tisdag kan säkra andraplatsen i ligan.

Nej, någon match att minnas för United blev detta inte. Man hade chansen att säkra andraplatsen och samtidigt göra det svårt för Liverpool att nå nästa års Champions League, men så blev inte fallet. Andraplatsen i ligan skall förmodligen nås ändå, med tanke på att Chelsea och Leicester möts i nästa omgång så kan bara ett av lagen passera oss. Om Chelsea vinner den matchen, ja då räcker det med en poäng på de två sista matcherna, om Leicester vinner behöver United tre för att vara helt säkra. Att ordna det mot antingen ett redan nedflyttat Fulham eller ett Wolves utan någonting att spela för bör inte vara omöjligt.

Däremot satte United Liverpool i förarsätet till att nå Champions League. Det enda de behöver göra är att vinna sina tre sista matcher, vilka är mot nedflyttade WBA samt Burnley och Crystal Palace som befinner sig i ingenmansland med noll och intet att spela för.

Det som kanske är mest irriterande från igår är att United slarvade bort matchen själva. Man inledde strålande och tog ledningen efter tio minuter genom Bruno Fernandes. Sen var det som att man inte var vara att befinna sig i den situationen, och man började istället slarva och ge bort möjligheter. Uselt agerande på två fasta situationer i mitten/slutet av den första halvleken gjorde att Liverpool tilläts vända matchen. Detta följdes upp av att Fred direkt i den andra halvleken tyckte det var lämpligt att slå en av sina svagaste passningar i Unitedtröjan, vilket ändå reddes upp av Victor Lindelöf som fick bollen till Luke Shaw. Shaw, som gjorde sin sämsta match på länge, tappade dock bollen mer eller mindre direkt han med, och bollen hamnade hos Trent Alexander-Arnold som sköt från ganska dåligt läge, varpå Dean Henderson stod för ett svagt agerande och släppte en retur rätt ut i straffområdet, där Roberto Firmino kom först och slog in sitt andra för dagen. Den sekvensen sammanfattar matchen ganska väl, att Liverpool knappt behövde göra speciellt mycket bra utan United var mer än villiga att sätta dem i bra lägen.

Marcus Rashford reducerade tjugo minuter senare, och United borde kvitterat ett par minuter senare, men bollen ville inte in. Istället kunde Liverpool avgöra i slutminuten, på ett sånt där friläge från halva plan som uppstår när ett lag pressar på för att kvittera. Något som går att ifrågasätta där är Dean Hendersons position i målet när Salah kom fri, men jag tror nog vi skall sätta in det på lärokontot. Sina misstag till trots går det inte att skylla förlusten på Henderson.

Höjdpunkter

För den som mot förmodan vill se höjdpunkterna från matchen, kika in på Uniteds hemsida.

Solskjaers presskonferens

Solskjaer mötte som brukligt pressen efter matchen. Detta var huvudpunkterna från norrmannen.

  • Både resultat och prestation var en besvikelse, även om laget i perioder gjorde bra ifrån sig, men man tog inte vara på de perioderna. Liverpools andra och tredje mål kom dessutom vid jobbiga tillfällen.
  • Spelarna hanterade förutsättningarna inför matchen jättebra, ingen har klagat. Sammantaget har förberedelserna varit annorlunda än vanligt, det är inget man skyller på, men han konstaterar att det säkert har påverkat på något sätt.
  • Gällande de insläppta målen konstaterar Solskjaer det uppenbara, att United måste jobba på defensiva fasta situationer då man släpper in för många mål på de.
  • Man kommer använda de kommande dagarna väl för att återhämta sig såväl fysiskt som mentalt. Sen är det förberedelser för Fulham, följt av Wolves och sen finalen av Europa League. Här nämnde han igen bland annat att man kommer arbeta på fasta situationer. ”Vi kan göra det så mycket bättre, och när vi gör det kommer vi bli bättre.”
  • Gällande Harry Maguires frånvaro sa Solskjaer att han så klart saknades, men att det samtidigt var en chans för andra spelare att ta på sig en ledarroll, något han tycker laget behöver. Här bekräftade Solskjaer mer eller mindre också att Maguire missar de två kommande matcherna, och att det är finalen den 26 maj man hoppas på, men att inte ens det är säkert.

Se presskonferensen, med allt Solskjaer sade, nedan.

Andra reaktioner

Roy Keane hade en hel del att säga om insatsen, men kanske ännu mer om Uniteds trupp som han anser inte har den kvalitet som krävs för att utmana Manchester City. Något som väl är tämligen uppenbart när man ställer trupperna bredvid varandra. Tre eller fyra stora spelare in krävs enligt Keane.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Liverpool 2-4

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool 2-4