Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Ona Batlle säsongens spelare i Manchester Uniteds damlag

Den spanska ytterbacken Ona Batlle har utsetts till säsongens spelare i Manchester Uniteds damlag. Det var spelarna i laget tillsammans med huvudtränaren Casey Stoney som röstade fram vinnaren.

Batlle hämtades till United inför säsongen och hon har säsongen igenom varit given i Uniteds startelva. Hon har spelat på båda kanterna i backlinjen. Batlle har skött sina defensiva uppgifter med bravur och också ständigt bidragit till lagets offensiv.

Totalt spelade Battle 23 matcher under säsongen och hon fick femte mest speltid i laget. Det går inte att sammanfatta hennes debutsäsong i United som annat än en succé.

Av oklar anledning bjöd United inte på några citat i samband med att priset annonserades.

Vi fick heller ingen information om vem som var närmast Batlle i omröstningen. Enligt undertecknad är det bara Jackie Groenen som kan konkurrera. Trion Tobin Heath, Leah Galton och Alessia Russo har förmodligen hållit högst nivå i laget men  de har helt enkelt spelat för lite för att verkligen konkurrera.

Batlle är den tredje vinnaren av priset. Katie Zelem var den första vinnaren 2019 och förra året var det Hayley Ladd som prisades.

Vi gratulerar Ona Batlle till ett välförtjänt pris!