Solskjaers presskonferens; Sancho närmar sig?

Utan någon direkt förvarning fick vi reda på att Ole Gunnar Solskjaer under söndagen hållit presskonferens inför Europa League-finalen mot Villareal, som stundar om en dryg vecka. Givetvis går vi igenom vad norrmannen hade att säga inför den.

Vidare blir det senaste kring Jadon Sancho och hans förmodade (?) flytt till den röda delen av Manchester.

Solskjaers presskonferens

…om att ta ut startelvan

”När man tagit sig till en final och de flesta är i bra form då är det jag som befinner mig i ett bra läge. Det svåra blir att vinna. Det har varit en lång säsong och alla har dragit sitt strå till stacken. Vi kommer försöka välja det bästa laget, helt enkelt.

”Det kommer vara svårt att säga till spelare att de inte kommer spela finalen. Du måste ta svåra beslut och stå bakom dem. Vi har två matcher kvar i ligan för att se vilket lag som vi tror kommer göra det bäst. Alla mina spelare vet att de varit viktiga. Vi hade inte kunnat ta oss till en andraplats i ligan och final i Europa om inte alla varit med och bidragit.”

…om kontinuitet nästa säsong

”Vi har spelat mot bra lag, antingen från Spanien eller Italien. Det är inte Champions League, men vi har behövt jobba hårt för att komma hit. Hela säsongen har varit lite av ett test. Vi måste hitta en kontinuitet till nästa säsong för att vara med och slåss om de största titlarna.”

…om personlig betydelse

”Manchester United betyder mycket för mig och att få leda laget i en final är stort för mig. Jag och spelarna har jobbat för detta, efter en del missar. När man tar sig till en final måste man vinna. Det delas inte ut priser för deltagande. 

”Nästa betyder alltid mer än den andra. Jag har ett ansvar men som spelare gör du vad du blir tillsagd. Ferguson sa ofta att ’vänta bara tills du själv är tränare och står inför de svåra besluten.’ Jag vill göra vad som är bäst för klubben nu.

”Vi vill vinna för klubben, för fansen, för spelarna. När vi vann 1999 skrev vi historia. Vi blev inte bättre spelare nödvändigtvis men som grupp växte en tro på att vi kunde uträtta liknande saker framöver.  Det ger mycket till gruppen att vinna. Vi har förlorat fyra semifinaler men nu är vi redo.”

…om Maguire och målvakter

”Förhoppningsvis får vi positiva nyheter. Han har visat hur viktig han är. Folk kanske får upp ögonen för hans betydelse när han inte är med. Harry är en ledare, vår kapten. Det är en förlust för oss nu men vi hoppas han är tillbaka till finalen och jag kommer ge honom den tid han behöver. Men han gör framsteg. Vi kommer inte testa honom för tidigt och riskera något. 

”Gällande målvakterna är det ett annorlunda scenario nu. Båda har gjort det bra och spelat ungefär lika mycket. Blir ett tufft beslut där också.”

Presskonferensen i sin helhet finns tillgänglig via Uniteds hemsida.

Sancho närmar sig?

Det är Dean Jones på Eurosport som kommer med uppgifter om att det mesta nu tyder på att Jadon Sancho kommer hamna i Manchester United.

Källor nära spelaren antyder att sannolikheten för att en affär ska bli verklighet nu är större än någonsin.

I och med förlängningar på såväl Eric Bailly och Edinson Cavani rapporteras det om att dessa positioner (mittback och anfallare) inte kommer prioriteras i sommar. Det skulle i sådana fall innebära att pengar kommer finnas, och prioriteras, för att finansiera en Sancho-affär.

Det spekuleras i en övergångssumma om £100 miljoner men Uniteds inledande bud kan bli omkring £65-75 miljoner. Det faktum att United inte pungade ut den miljard som Dortmund ville ha föregående sommar kan därmed ses som ett kap (tja), så till vida att Bundesliga-klubben accepterar Uniteds, förmodade, inledande bud.

Huruvida en övergång kommer bli aktuell innan eller efter EM i sommar vågar inte Jones säga. Om det drar ut på tiden är det egentligen inga konstigheter, då stora affärer sällan görs under mästerskap.