Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kane vill lämna Spurs – United intresserade; Cantona i Hall of Fame

Harry Kane vill lämna Tottenham. Ja, så lyder samstämmiga uppgifter från England. Vidare har Eric Cantona, eller ”The King” som vi helst kallar honom, tagits ut i Premier Leagues Hall of Fame.

I övrigt har Arnau Puigmal tagit avsked av United medan Maria Edwards prisats för sina insatser under säsongen.

Kane vill lämna Spurs – United intresserade

Under måndagskvällen slog Sky Sports på den stora trumman när man hävdade att Harry Kane ska ha meddelat Tottenham att han vill lämna klubben i sommar – och vill ha det hela klart innan EM drar igång den 11 juni. Sky Sports menar samtidigt att Kanes preferens är att stanna i Premier League och att United, City och Chelsea ska ha varit i kontakt med 27-åringens representanter.

Kort därefter kom så väl The Telegraph som The Times (med flera) med likartade uppgifter. De förstnämnda menar dessutom att Tottenham värderar målsprutan till ett pris på hisnande 150 miljoner pund (vilket känns osannolikt att någon klubb betalar i nuvarande pandemi-transferklimat, enligt undertecknad) och att de vägrar sälja honom till en konkurrent.

The Times rapporterar å sin sida om att United möjligen kan tänkas vilja erbjuda Jesse Lingard som en del av övergångssumman.

Över i Norge hittar vi mer Kane-nyheter. Det ifrån Fredrik A. Filtvedt som skriver att United länge har vetat att Kane vill lämna Tottenham och ”hade honom överst på sin önskelista” – innan Cavani förlängde. Nu sägs Kane fortsatt finnas kvar på listan, ”men behovet är på inget mått lika akut”.

Cantona i Hall of Fame

Vad vore en Hall of Fame utan ”Kungen”? Eric Cantona har självklart tagits ut i Premier Leagues Hall of Fame, som med tiden kommer släppa fler namn. Sedan tidigare har Alan Shearer och Thierry Henry tagits ut.

Bekräftat: Puigmal lämnar United

Uniteds unga spanska mittfältare, Arnau Puigmal, lämnar inte helt oväntat United efter fyra år i klubben. På sitt instagram-konto har han skrivit ett hej då.

”Nu känner jag att det är dags att sätta ett slut på denna fantastiska del av mitt liv. Men först ville jag bara tacka varje person i den här klubben som har hjälpt mig från dag ett. Jag känner mig välsignad att våra vägar har korsats, och ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta. En gång röd, alltid röd”, avslutar Puigmal sin hälsning.

Edwards utsedd till årets unga spelare

Maria Edwards har under säsongen 20/21 varit utlånad från United till Blackburn. Där har hon nu utsetts till årets unga spelare. Grattis!