Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Shoretire prisad som årets U18-spelare i Manchester United

Den engelske mittfältaren Shola Shoretire har utsetts till Jimmy Murphy Young Player of the Year, det vill säga priset som säsongens U18-spelare i Manchester United. Precis som med årets U23-spelare, Hannibal, har Ole Gunnar Solskjaer också bekräftat att Shoretire kommer vara med i a-lagstruppen mot Wolves på söndag, dock utan löfte om speltid.

Shola Shoretire har spelat i Manchester United sedan han var nio år gammal, efter att hans föräldrar på grund av arbete tagit med honom ner från födelsestaden Newcastle när han var liten. Under ett tag var han den yngste spelaren att någonsin spela i UEFA Youth League, och trots att han fyllde 17 så sent som i februari har han redan spelat till sig en ordinarie plats i Uniteds U23-lag, och han flyttades upp som en del av a-truppen nu i mars. Att han då blir vald till bästa U18-spelare kan tyckas märkligt, särskilt då exempelvis Mason Greenwood kunde ha fått priset för 2019/20, men inte fick det. Utvalskriterierna är med andra ord något luddiga.

Shoretire som spelare kan spela på alla positioner i den offensiva linjen. Helst spelar han som tia men han fungerar också på båda kanterna. Han är kortväxt med bra balans och är en intelligent spelare med stor arbetskapacitet. Shoretire är tekniskt skicklig, en bra passningsspelare och en bra avslutare. Sin längd till trots är han även bra på huvudet.

Som vanligt får vi de sedvanliga tacken från spelaren och lovorden från tränarna. För alla citat, se artikeln på Uniteds hemsida.

”Det betyder mycket för mig och jag är säker på att det betyder mycket för min familj med,” säger Shoretire.

”Jag är väldigt stolt över att ha vunnit och väldigt tacksam till alla som har hjälpt mig uppnå det.”

”Shola har gjort det utmärkt,” säger U23-lagets tränare Neil Wood.

Förra säsongen var det svenska Anthony Elanga som vann priset. Tidigare vinnare inkluderar Ryan Giggs (två gånger), Paul Scholes, Marcus Rashford och Mason Greenwood.

Vi gratulerar Shoretire till priset som säsongens spelare i Manchester Uniteds U18!