Eventuellt straff från Premier League; Ungdomar i landslag; Nunos sista match

Lördagens nyhetssvep innehåller information om ett eventuellt straff från Premier League för de sex klubbarna som ville gå med i den tänkta ”Superligan”. Utöver det har vi lite landslagsnyheter.

Eventuellt straff från Premier League

Premier League har ännu inte straffat de sex klubbar som trodde att det skulle vara en bra idé att bilda en ”Superliga”, men det betyder inte att ett straff inte kommer komma.

Nu rapporterar Sky News att de sex klubbarna skall samtala med Premier League i nästa vecka, och vad Sky News säger sig ha information om så kommer det förmodligen handla om monetära straff på sammanlagt tiotals miljoner pund. Huruvida det blir ett bötesbelopp som skall betalas in, eller exempelvis avdrag på tv-rättigheter, verkar i nuläget inte klart.

Tidigt skall också poängavdrag varit på tapeten, men om vi skall förstå Skys text rätt så verkar det mindre troligt. Möjligen att det skulle ingå, men att poängavdraget skulle vara villkorligt. Poängavdrag sägs också vara något som klubbarna skulle protestera kraftigt emot.

Samtalen med klubbarna verkar vara pågående, och det verkar inte som att vi kommer få något slutligt resultat inom den allra närmaste tiden.

Hugill och Fish till U19-landslaget

Uniteds ungdomsspelare Joe Hugill och Will Fish har blivit uttagna till ett träningsläger med det engelska U19-landslageti slutet av maj (start imorgon faktiskt), då de under fem dagar skall dra igång förberedelserna för U19-EM 2022. De skall under hösten spela en kvalturnering för att nå turneringen, där de bland annat möter Sverige.

Det verkar inte som att det skall spelas några matcher under samlingen som nu stundar.

Nunos sista match

Vi skrev om det som hastigast igår när vi redogjorde för vad Ole Gunnar Solskjaer sade på presskonferensen inför matchen imorgon, men Wolves spelare kan finna extra motivation mot United imorgon, om de vill ge sin tränare Nuno Espirito Santo en fin avskedspresent.

Portugisen kommer nämligen lämna Wolverhampton efter den här säsongen, efter att ha tränat laget i fyra år. Efter att ha tagit upp laget från andradivisionen under sin första säsong slutade Wolves sedan sjua två säsonger i rad. I år var tanken att de skulle växla upp ytterligare, men istället gick det åt andra hållet och inför slutomgången ligger man tolva, utan chansen att avancera uppåt vid seger men med risk att tappa tre placeringar om alla resultat går emot dem.

Sammantaget lär Wolvesfansen ändå se tillbaka på Santos tid som en bra för klubben, då han bland annat ledde laget till kvartsfinal i Europa League, vilket var deras största Europaframgång på 50 år.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS