Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Vi planerar och förväntar oss att vinna

Imorgon spelar som bekant Manchester United Europa League-final och gör så mot spanska Villarreal. Detta blir dessutom Ole Gunnar Solskjaers första final som manager för klubben och givetvis ska vi därför uppmärksamma vad han hade att säga på dagens presskonferens nere i Gdansk. 

Manchester United befinner sig just nu i Polen och närmare bestämt Gdansk, där morgondagens final kommer spelas.

Detta blir alltså Solskjaers första final som manager för klubben han en gång representerade som spelare. Den som kan sin historia vet att norrmannen upplevt det här med Europacup-finaler i sin spelarkarriär.

48-åringen vet både hur det är att vinna och avgöra dem. Imorgon får vi i stället se honom längs sidlinjen och leda sitt manskap. Förhoppningsvis med framgång.

Presskonferenser i sig brukar kanske inte vara speciella på något vis men om någon av alla Solskjaer medverkat i, stack säkert dagens ut lite extra.

Vid sin sida hade dessutom norrmannen Bruno Fernandes och Luke Shaw. Bara en sådan sak.

Nedan går vi igenom vad samtliga hade att säga inför morgondagen.

Solskjaers presskonferens

…om betydelsen av att vinna en titel

”Det handlar inte om mig. Jag är självsäker som vanligt. Jag litar på spelarna och de är redo för detta.

”Jag har sett självförtroendet och robustheten växa hos dem under säsongen. Spelarna är dessutom av rätt virke för att vinna. De hade inte varit i Manchester United om de inte vore redo för det.”

…om uttagningen

”Det är alltid svårt att lämna ute spelare. Men det handlar också om vad du har gjort under hela säsongen. Om det står mellan två spelare beror det mycket på form.

”Spelarna kommer få laget imorgon.”

…om pressen utifrån

”Alla spelare som spelar finaler känner en press att vinna. Du måste förbereda dig för att vinna. Vi planerar att vinna och vi förväntar oss att vinna. Men jag är säker på att Unai Emery] känner likadant med sina spelare. I en final är det alltid 50/50 och allt kan hända. Du kan släppa in ett mål i första målet, få en skada, en utvisning. Det är mycket tillfälligheter som styr.”

…om en lyckad säsong

”Du går inte till varje match med inställningen att varje match är den viktigaste. Den här matchen kan definiera säsongen. Vi kommer endast åka hem med glada miner om vi vinner imorgon.”

…om förberedelser

”Vi förbereder som vanligt. Alla matcher är viktiga när du spelar för Manchester United. Vi kommer även titta på lite videos imorgon.”

…om vidskeplighet

Den 26 maj är ett speciellt datum. Du gjorde segermålet mot Bayern München i Champions League-finalen då, du fyller den 26 (februari) du gifte dig det datumet, Sir Matt Busby fyller år imorgon. Är du vidskeplig?

 ”Om det är positivt tänker du att det kommer vara ett bra tecken. Men spelarna måste göra jobbet. Förhoppningsvis kan vi hedra Sir Matt Busby med en vinst.”

…om Ferguson påverkan

”Han flög med oss och några av oss såg hans dokumentär. Jag satt och tänkte på vad han gjort i den här klubben. Att bara ha honom runtomkring oss är fantastiskt. Om det är något spelarna undrar över kan de alltid fråga honom och han är alltid öppen för att prata. Han är som en fotbollsencyklopedi.” 

Bruno och Luke

Till en börjar verkade ingen vilja ställa någon fråga till spelarduon. Men till slut så…

…om Harry Maguires betydelse

Luke: ”Han är ju här med oss och vi har fortfarande en träning till, så vi får se hur han känner sig. Vi hoppas han är redo men fokus är på spelarna som är tillgängliga.”

…om förra säsongens uttåg i Europa League

Luke: ”Jag hade lite otur förra säsongen och var inte där men definitivt är den här säsongen präglad av mer självförtroende, även för egen del. Det finns en större tro i hela truppen och vi har utvecklats som lag. Vi går i rätt riktning nu. Imorgon är ännu ett steg i rätt riktning.”

Bruno: ”Vi utvecklas. Det ser bättre jämfört med förra säsongen. Men för att det ska bli perfekt måste vi vinna imorgon. Som coachen [Solskjaer] sa, det är alltid 50/50.”

…om Fergusons påverkan

Här får spelarna en fråga angående det faktum att Sir Alex Ferguson också rest till Gdansk.

Luke”Jag förväntar mig inte att han kommer tala till oss. Vi kommer se honom häromkring. Vi måste inspirera oss själva och hitta motivation. Vi ska inte behöva det från annat folk, hur stor legendar han än är. Det är upp till oss men även managern.” 

…om det här tillfället för Shaw

Luke”Det är ett speciellt tillfälle. Även roligt att vara med i landslagstruppen igen. Men det handlar fortfarande om att jobba hårt och göra bra ifrån sig på träning och på match. Allt fokus ligger på morgondagens match nu.”

…om betydelsen att vinna

Bruno”Alla vet att det är viktigt för klubben att vinna. Titlar är en del av den här klubben. Det viktigaste är att göra det vi ska göra och att vinna matchen. Vi kommer försöka kontrollera det vi kan påverka. Vi vill utvecklas från att vinna, inte från att förlora.

”Som Ole sa innan, man kommer till Manchester United för att vinna. Det är en klubb som inte vunnit på ett tag nu och hungern finns där. Vi kommer göra allt för att vinna och pressen utifrån har bara positiv inverkan på mig.”

…om förberedelser

Luke”Självklart…”

Bruno”Säg sanningen Luke…”

Luke”Alla är väldigt lugna och glada över att vara här. Vi försöker njuta bara. De senaste dagarna har vi ägnat fokus åt att studera motståndarna.” 

Bruno”Som Luke sa, alla är lugna och trygga, inväntar matchen. Det är lite jobbigt med väntan bara. Om vi hade kunnat spela idag hade det varit bättre. Men vi kommer ta dagen som den kommer imorgon, titta lite videos bland annat. Vila, äta, och vara redo, det är det viktigaste.”

…om publik

LukeDet vore så klart kul om det var fulla läktare men vi har fått känna på det tidigare. Det kommer vara roligt att höra lite från läktaren.”