Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Greenwood missar EM; Kvartett nominerade; Damspelare uttagna till landslag

Dagens nyhetssvep innehåller lite tråkiga nyheter kring Mason Greenwood, fem nomineringar, några landslagsuttagningar och en semifinal för Diogo Dalot.

Greenwood missar EM

Mason Greenwood har lämnat Englands provisoriska EM-trupp för att återhämta sig från en skada som också stoppade honom från att medverka i U21-EM som spelades i mars detta år. Detta meddelar klubben på sin hemsida.

Man skriver också att Greenwoods speltid hanterades väldigt försiktigt denna säsongen för att ha honom tillgänglig så ofta som möjligt, och att fler tävlingsmatcher inte skulle vara bra för för 19-åringen. Istället kommer han att stanna hos Manchester United och återhämta sig inför nästa säsong.

Manchester United-kvartett nominerade

Premier League har nyligen släppt sina nomineringar till säsongens spelare, säsongens tränare, säsongens mål och säsongens unga spelare, där Manchester United har minst en nominerad i varje kategori. De fyra personerna som blivit nominerade är Bruno Fernandes, Ole Gunnar Solskjaer, Edinson Cavani och Marcus Rashford.

Fernandes är en utav åtta personer som har blivit nominerad till säsongens spelare, och med 18 mål och 12 assist på 37 matcher så kan man inte säga annat än att det är välförtjänt.

Ole Gunnar Solskjaer har efter en stark säsong blivit nominerad till säsongens tränare. Man förlorade bara sex matcher under säsongen, vilket tillsammans med Manchester City var minst i ligan och lyckades också gå en hel säsong obesegrade på bortaplan.

I kategorin ”säsongens mål” har man två mål nominerade. Det första målet kom från Bruno Fernandes i 3-3 matchen mot Everton i februari tidigare i år och det andra målet som är nominerat är Edinson Cavanis fullträff mot Fulham förra månaden.

Marcus Rashford har blivit nominerad till säsongens unga spelare, vilket känns lite konstigt då han redan har 179 Premier League-matcher under bältet. Priset ges ut till den bästa spelaren som också var 23 år eller yngre vid säsongsstart. Rashford avslutade säsongen med 11 mål och 9 assist på 37 matcher.

Batlle, Thorisdottir och Groenen på landslagsuppdrag

Ytterligare tre Manchester United-spelare har blivit uttagna till landslagsspel. Det handlar om spanjorskan Ona Batlle, norskan Maria Thorisdottir och holländaren Jackie Groenen som alla kommer att ha chans att medverka i respektive landslags träningsmatcher senare denna månaden.

Diogo Dalot i semifinal

Portugal är klara för semifinal i U21-EM efter att ha vunnit med 5-3 över Italien i kvartsfinalen. Matchen var oavgjord efter 90 minuter, men efter två mål i övertidsperioden så tog man sig eventuellt vidare. I det portugisiska laget hittar vi Manchester United-spelaren Diogo Dalot som under den senaste säsongen varit utlånad till AC Milan.