Böteslapp utskriven; Trippier kan trycka på för en övergång; Elanga gjorde mål

Atletico Madrid v Lokomotiv Moskva: Group A - UEFA Champions LeagueAtletico Madrid v Lokomotiv Moskva: Group A - UEFA Champions League

Manchester United bötfälls med 25 miljoner pund för sitt beslut att gå med i Super League. Det meddelade Premier League under onsdagen. Kieran Trippier ska spela EM med England och parallellt med det, kanske, trycka på för en övergång till Manchester United. Jadon Sancho ska också spela EM, men där finns det fortsatt inget konkret att rapportera kring en eventuell övergång. 

Super League – Efterspelet

Efterspelet kring fiaskot benämnt Super League fortsätter. Idag meddelade Premier League att de sex utbrytarklubbarna Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham och Liverpool kommer att få betala 25 miljoner pund var i böter. Därtill ska klubbarna gemensamt betala 22 miljoner pund som ska gå till att stärka gräsrötterna och stöda fotbollsfansen i England. Premier League meddelar också att klubbarna gått med på en regeländring som gör att klubbar vid liknande tilltag kommer att straffas med ett avdrag på 30 poäng.

 

Trippier rör på sig?

Kieran Trippier har seglat upp som ett av de hetare namnen då det gäller potentiella nyförvärv för Manchester United i sommar. Medier i Spanien har hittills tonat ner det hela och menat att Trippier är nöjd där han är, det vill säga i Atletico Madrid. Nu menar dock AS, som SportWitness citerar, att högerbacken sagt till diverse landslagskollegor att han vill lämna de spanska mästarna för Manchester United. Källan menar att om Trippier bestämmer sig för att trycka på för en övergång så kommer den också att genomföras. Vi lär få återkomma.

Om Sancho intet nytt

En annan spelare, vars framtida öde lär vara föremål för diskussion länge än, är förstås Jadon Sancho. Något nytt finns inte direkt att rapportera kring yttern. Fabrizio Romano menar att United kontaktat Sanchos stab för att diskutera personliga villkor. Något bud ska dock inte vara lagt.

 

Juniorer på landslagsuppdrag

Anthony Elanga fortsätter leverera i det svenska U21-landslaget. Anfallaren följde upp målet mot Finland med ett mål mot Luxemburg i EM-kvalet.

Vi noterar också att Martin Svidersky tillbringat tio dagar med det tjeckiska U21-landslaget.

Ny manager i Wolves

Wolverhampton fortsätter på den inslagna, portugisiska, vägen. Efter att Nuno lämnat managerposten tar man nu in landsmannen Bruno Lage. Lage tränade senast Benfica, ett uppdrag han lämnade år 2020.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS