Heaton uppges klar; Uniteds skambud på Trippier; Henderson lämnar EM-truppen

Sheffield United v Manchester United - Premier LeagueSheffield United v Manchester United - Premier League

Tisdagens svep behandlar mestadels sillyrelaterade nyheter, där vi bland annat ser ut att kunna räkna in Tom Heaton som en Unitedspelare ganska snart. Snacket går även kring Kieran Trippier och en flytt till den röda delen av Manchester men priset tycks vara något som skaver för den säljande klubben.

Vi kan även meddela att Dean Henderson lämnat den engelska landslagstruppen på grund av skada.

Heaton klar för United

Ja, för trots att det inte kommit något officiellt från Uniteds håll, så vågar vi ändå säga att den 35-årige keepern är klar för klubben. Detta uppger nämligen Fabrizio Romano, och skickar dessutom med de bevingade orden ”here we go”, vilket så gott som alltid antyder att en affär är i hamn.

Heaton, som inledde sin seniorkarriär i United (inga A-lagsframträdanden dock), väntas genomgå den obligatoriska läkarundersökningen nu i veckan och därefter signera ett kontrakt som sträcker sig till 2023, med ett extra optionsår.

En officiell kungörelse från United håll väntas däremot någon gång i juli månad.

Heaton kommer senast från Aston Villa men stod inte för några framträdanden i Premier League under den gångna säsongen.

Uniteds skambud på Trippier

Att Kieran Trippier tycks finnas på Uniteds radar är inte något nytt för den som hängt med i sillysvängen.

Den 30-årige högerbacken tillhör för närvarande den spanska ligamästaren Atletico de Madrid och spelade större delen av säsongen en framträdande roll på sin ytterbacksposition.

United rapporteras ha kommit med ett bud på spelaren men det är inget som bekräftats från något håll.

Ryktena säger hursomhelst att ett bud på €14 miljoner ska ha lagts men att detta uppfattats som nästintill patetiskt från spanjorerna. Det sägs till och med att det ska ha mottagits med förakt, men det låter kanske lite väl hårt.

För att landa den före detta Tottenham- och Burnleyspelaren skulle snarare ett bud på omkring €35-40 miljoner krävas.

Trippier har kontrakt med Atletico de Madrid till 2023.

Donny ska inte till Arsenal

Från Fabrizio Romano skjuter vi lite hastigt också in att Donny van de Beek inte väntas röra på sig från United. Särskilt inte till Arsenal, som det har surrats om i diverse mindre trovärdiga tidningar.

Arsenal uppges ha andra prioriteringar och skönt är väl det, om någon nu trodde att den 23-årige holländaren skulle vara på väg till norra London.

Van de Beek hade en tuff första säsong i United och gavs väldigt sparsamt med speltid. För en vecka sedan stod det dessutom klart att mittfältaren skulle missa sommarens EM på grund av skada.

Henderson lämnar Englands EM-trupp

Det engelska fotbollsförbundet har under dagen meddelat att Dean Henderson lämnar Englands EM-trupp. Detta på grund av en höftskada han ådragit sig under samlingen.

23-åringen återvänder därmed till Manchester för rehabilitering inför nästa säsong.

Ersätter gör Sheffield Uniteds burväktare Aaron Ramsdale.

Värt att flika in är att Uefas regelverk tillåter landslagstrupperna under EM att kalla in nya målvakter, så till vida att det finns medicinska anledningar.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS