Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Woodward grejar Sancho; Trippier blir dyr; Damspelare på väg in

Jadon Sancho kan bli Ed Woodwards avskedspresent till Manchester United. Den engelske yttern verkar närma sig United med stormsteg om vi ska tro dagens rapporter. Samtidigt förefaller Kieran Trippier att bli dyr, kanske för dyr.

”Woodward löser Sancho”

Ed Woodward är inne på sina sista månader som vice-VD för Manchester United. En av de sista insatserna kan bli att ro hem affären som tar Jadon Sancho till Old Trafford. SportWitness, som refererar till tyska Bild och journalisten Patrik Berger, menar att det är mycket troligt att affären går i lås och att Borussia Dortmund insett att Woodward kan tänkas betala de pengar som krävs för att få loss yttern. Bild skriver också att Sancho är överens om ett femårskontrakt med United som skulle ge honom 13 miljoner pund per säsong.

Trippier bekymrad, Tuanzebe går på lån?

Kieran Trippiers vara eller icke vara i Atletico Madrid fortsätter att vara ett förhållandevis stort diskussionsämne. Idag läser vi att ytterbacken ska vara orolig för att Atletico Madrids höga prislapp ska göra att ”drömflytten” ska gå om intet. De spanska mästarna sägs ska kräva kring 20 miljoner pund, något Manchester United inte ska vara redo att möta i det här skedet. Även BBC menar att Ole Gunnar Solskjaer ser priset som för högt i nuläget. 

Fabrizio Romano, som ju brukar veta vad han talar om, menar å sin sida att Uniteds första försök att värva spelaren ska ha skjutits ner och att prislappen ska ligga på 40 miljoner euro. Romano passar också på att nämna att Tom Heaton nu genomfört sin läkarundersökning och därmed förväntas skriva på ett tvåårskontrakt.

Då vi ändå är inne på försvarsspelare kan vi nämna att Axel Tuanzebe, som fick sparsamt med speltid den gångna säsongen, kan tänkas lämna på ett säsongslångt lån. Jonathan Shrager är den som levererar ryktet, men någon potentiell adress har han inte värkt fram.

Publikambitioner för augusti

Allt medan publiken återvänder till läktarna runt om i Europa förbereder sig Premier League-klubbarna för säsongen 2021/22, en säsong som nu är dryga två månader bort. Henry Winter menar att Premier League nu återupprepar ambitionen om att spela inför fyllda arenor och med bortasupportrar på plats från och med augusti. Problemet? Deltavarianten av coronaviruset.

Pogba om Rüdiger

Lite EM då. Det var under tisdagskvällens möte mellan Frankrike och Tyskland som Chelseas tyske mittback Antonio Rüdiger fick för sig att nafsa Paul Pogba i ryggen. Pogba väljer att inte göra någon större sak av det hela i efterhand och ser det som överspelat. Fransmannen underrättade domaren om incidenten men konstaterar också att han inte vill se Rüdiger avstängd eller straffad för det hela.

Damer på landslagsuppdrag…

I väntan på OS och höstens VM-kval laddar Europas damlandslags upp med träningsmatcher. Jackie Groenen fick 74 minuter då hennes Holland slog Maria Thorisdottirs Norge med sanslösa 7-0. Ona Batlle fick 58 minuter då Spanien slog Danmark med 3-0 medan det i mötet mellan Wales och Skottland fanns Unitedrepresentation både på planen och bänken.

Då det gäller Groenen noterar vi också att hon föga överraskande är uttagen i Hollands OS-trupp.

…och första förstärkningarna på väg in?

Manchester Uniteds damer må stå utan manager, men på spelarfronten kan det börja röra på sig. Enligt BBC-journalisten Emma Sanders ska West Hams landslagsanfallare Martha Thomas vara på väg in, liksom en trio ungdomar från Liverpool. I de fallen ska det dock handla om förstärkning till reserv- och juniorleden.

Greenwood och Amad nominerade

Mason Greenwood och Amad är bägge nominerade till utmärkelsen Golden Boy för säsongen 2020/21. Utmärkelsen ges till Europas bäste spelare under 21 år och röstas fram av fotbollsjournalister från bland annat Tuttosport, L’Equipe, Marca, Bild och The Times. Senast en Unitedspelare vann var år 2015. Då var det Anthony Martial som prisades.

Första landskampen från start för Hannibal

Manchester Uniteds unge mittfältare Hannibal har som bekant valt att representera Tunisien i landslagssammanhang. Igår, när Tunisien mötte Mali, fanns Hannibal med från start för första gången. Tunisien vann med 1-0 och Hannibal fick 70 minuter.

Henderson om besvikelsen

Dean Henderson blev, på grund av skada, tvungen att lämna plats för Aaron Ramsdale i den engelska EM-truppen. Nu har målvakten uttalat sig om besvikelsen på sociala medier.

Andhämtning i januari, tv-matcher i augusti

Årets första månad brukar i normala fall vara intensiv då det gäller klubblagsmatcher. När Premier League idag släppte schemat för kommande säsong kunde man notera att det inte ska sparkas boll den 29-30 januari. FIFA har prickat in landskamper de datumen, medan UEFA inte gjort det. Det betyder att de europeiska spelarna i Premier League lär få några dagar ledigt.

Då det gäller schemat noterar vi också att sändande tv-bolag kommer att meddela vilka matcher man ämnar sända i augusti inkommande måndag.